Draudzenes nāk ciemos III daļa – Vīģu tarte

Ciao
Ciao 31. jūlijs 2016 20:16
2824

Tā retā reize, kad šis varen sātīgais gardais saldums sliktumu nedos, jo ir taču svētki! Vīģu sezonu laikā, vēderam esot pilnam ar šo paradīzes augli, ir pienācis laiks arī eksperimentiem, drošiem eksperimentiem. 

Pildījums – bezpiedevu jogurts, sajaukts ar ĒD medus, puscitrona svaigi spiestu sulu.

Virskārtai – svaigi grieztas vīģes  un sālītie zemerieksti.

Smilšu mīklas recepte

170 g kviešu miltu

100 g mīksta sviesta

ĒD pūdercukurs

šķipsniņa sāls

1 olas dzeltenums

½ tējk. malta kanēļa 

Pagatavošana

Traukā sajauc sviestu, cukuru, olas dzeltenumu, sāli un kanēli, lai veidojas viendabīga masa. Pievieno miltus un ar rokām ātri iejauc mīklu. Ievieto vismaz uz stundu ledusskapī atpūsties. 

Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izrullē mīklu un ieklāj formā 28 x 10 cm. Ar mīklas rullīti nolīdzini maliņas un ar dakšu vienmērīgi sadursti pamatni. Ieliec formu saldētavā uz 20 minūtēm. Liec tartes pamatni cepties krāsnī 20 minūtes.

Izņem tarti no krāsns un atdzesē istabas temperatūrā, pildi ar pildījumu un kārto virskārtu, liec ledusskapī uz stundu, ievilkties garšām. Pasniedz!

 

Foto no personīgā arhīva

 

P.S. Pildījumam var izmantot Trikatas sniega bumbas ar amoliņu.

 

VIT@

Vasaras beztēmas blogu konkurss

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 9. augusts 2016 15:47 ofelija

par to man milzīgs prieks :)

ofelija 1. augusts 2016 14:38 VIT@

Albaanija mani noteikti tagad pievelk vairaak kaa Francija!:D

Ciao 1. augusts 2016 09:58 kalliope

Vīģēm sezona Eiropas dienvidos ir sākot no jūlija līdz pat septembrim (skatoties kāda šķirne) :)

Ciao 1. augusts 2016 09:57 ofelija

ROFLROFLROFL jābrauc uz Albāniju :D

Ciao 1. augusts 2016 09:57 LosOjosVerdes

Re kur aizķērusies bilde kā izskatās sagriezta

kalliope 1. augusts 2016 09:42

ak, kā man garšo vīģes - grībētos kādreiz sezonas laikā tikt tur, kur tās aug.. :)

ofelija 1. augusts 2016 06:52

Man pilniiga skaudiiba!!!!Man tikai viena gatava viige pa visu koku!:D

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 21:43 VIT@

Nu to želatīnu maz, ļoti maz lieku, parasti ir par maz:D-, griežot jūk ārā, bet sav³jie jau saprot:)

Ciao 31. jūlijs 2016 21:34 LosOjosVerdes

Godīgi krēmsierus saželētus reti izmantoju, gribas ko nedaudz vieglāku.. ziemă gan gribas ko štengrāku:P izmēģini no sākuma nelielu daudzumu no pildījuma atsevišķi pagatavot un ielikt ledusskapī, tad Tu sapratīsi vai Tev der vai ne ;) bet man bija čiki piki

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 21:25 VIT@

nu es šādas kūciņas parasti taisu ar krēmsieriem+bišk želatīnu, tāpēc šāds variants man ir jaunums. Jāpaprovē

Ciao 31. jūlijs 2016 21:18

Un konsistence nav ne bieza, ne arī šķidra

Ciao 31. jūlijs 2016 21:17 LosOjosVerdes

Es lietoju vietējo produktu. Nevajadzētu nekam pilēt, jo pirms pasniegšanas viņu vajag atdzesēt leduskapī.Ja gribas gadienā tomēr ko biezāku, var pielikt nedaudz klāt krēmsieru, sasmalcinātus riekstus..

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 21:11

Bet ja par šo recepti-tajā izceptajā tartes formā iepilda bezpiedevu jogurtu (kādu Tu lieto?), kas sajaukts ar medu un citronu, un viss? Kāda tad konsistence ir? Viņš netek laukā, kad griež?

Ciao 31. jūlijs 2016 20:59 LosOjosVerdes

Kaut kad augustā padalīšos ar recepti, lai zini vai vērts nākt ROFL

Ciao 31. jūlijs 2016 20:53 Kaķmeitene

Pa dullo jāsaka, labāk ar busu un te pa ziemeļu kalniem pastaigāt(L) bauda un skaistums(inlove)

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 20:51 VIT@

Mīļš paldies. Apsvēršu variantu!

Ciao 31. jūlijs 2016 20:50 LosOjosVerdes

No problem kazas kàju krāsnī gatavotu dabūsi :)

Linduchy 31. jūlijs 2016 20:49 LosOjosVerdes

Būs lielais mīdiju zupas katls uz ugunskura jākur :D

Linduchy 31. jūlijs 2016 20:49 VIT@

Jā, jā...būs nevis Sv.Santjago ceļš, bet Rīga-Tirāna :D

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 20:49 VIT@

He he, tik traki nav:D Ja kājām aiziešu pie Tevis, Tu ar šādām nieka uzkodām galā netiksi:)

Ciao 31. jūlijs 2016 20:45 Kaķmeitene

:$ nuuu LosOjos nedod ēst, bet staigātROFL:P

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 20:42 VIT@

:)

LosOjosVerdes 31. jūlijs 2016 20:42 Kaķmeitene

Man pieredze ir:D

Linduchy 31. jūlijs 2016 20:36 LosOjosVerdes

Iet? Uhz, nu gan būs noberztas kājas no iešanas :D

Par receptēm - jam, jammmmm :) (Y) :P

Ciao 31. jūlijs 2016 20:29 LosOjosVerdes

bet protams :D kad?

1 2