Draudzenes nāk ciemos II daļa – Mīdijas ar baltvīnu un bekonu

VIT@
VIT@ 31. jūlijs 2016 19:54
1521

Protams, ja jūsu vīrieši šos niecīgā izmēra olbaltumus (kas ir ļoti bagātīgs ar šo labumu) uzskata par ēdienu gluži tāpat kā mans vīrs, tad aizmirstiet gaidīt līdz draudzenēm! Steidzieties šo recepti pagatavot pēc iespējas ātrāk! Tas ir kaut kas brīnišķīgi gards. Garšu kārpiņām ši būs lieliska nirvāna.

Sastāvdaļas (2personām)

kg mīdiju

šalotes sīpols sagriezts plānās strēmelēs

50 g pančeta (jeb bekons), sagriezts  

2 lielas ķiploka daivas, sagrieztas plānās šķēlēs

Paliela sauja ar ķiršu tomātiem

4 ēd.k. olīveļļas

puspudele baltvīna (jap puspudele un aizvietotāju nemeklējiet, citādi tas viss gardais pazudīs)

buntīte pētersīļi

jūras sāls un svaigi malti pipari(pēc garšas)

Pagatavošana

Izšķiro mīdijas. Visas, kuras atvērušas, izmet. Paturi tikai tās, kuras ir ciet.

Katlā sakarsē eļļu. Kad karsts, samazini liesmu, pievieno sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un bekonu. Uz mazas liesmas sautē 5 minūtes, līdz sīpols un ķiploks mīksts.

Pievieno baltvīnu (pagaidiet līdz tas uzsilst), tad pievienojiet tomātus un mīdijas. Vāku pa virsu, ik pa laikam maisot līdz visas mīdijas ir atvērušās. Kad tas noticis, izņem tās no katla, sadali pa traukiem un vēl 2 minūtes uz lielas liesmas pavāri mērci katlā. Uzlej pa virsu un pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem.

Es izvēlos ēst vienas pašas tādas kādas viņas ir, ar karoti pasmeļot šo gardo sulu arī (gluži kā zupu), bet manam vīram un varbūt jums arī garšos klāt svaiga maize, tas būtu itāļu stilā.

Foto no personīgā arhīva

VIT@

 

Vasaras beztēmas blogu konkurss


 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
VIT@ 1. augusts 2016 09:59 ofelija

kolosāli, šī ir dievīga recepte :) pēc tam padalies ar atsauksmēm ;)

ofelija 1. augusts 2016 06:55

Man viirs ir gatavs meeginaat so recepti ar bekonu!:)