Draudzenes nāk ciemos II daļa – Mīdijas ar baltvīnu un bekonu
Protams, ja jūsu vīrieši šos niecīgā izmēra olbaltumus (kas ir ļoti bagātīgs ar šo labumu) uzskata par ēdienu gluži tāpat kā mans vīrs, tad aizmirstiet gaidīt līdz draudzenēm! Steidzieties šo recepti pagatavot pēc iespējas ātrāk! Tas ir kaut kas brīnišķīgi gards. Garšu kārpiņām ši būs lieliska nirvāna.
Sastāvdaļas (2personām)
kg mīdiju
šalotes sīpols sagriezts plānās strēmelēs
50 g pančeta (jeb bekons), sagriezts
2 lielas ķiploka daivas, sagrieztas plānās šķēlēs
Paliela sauja ar ķiršu tomātiem
4 ēd.k. olīveļļas
puspudele baltvīna (jap puspudele un aizvietotāju nemeklējiet, citādi tas viss gardais pazudīs)
buntīte pētersīļi
jūras sāls un svaigi malti pipari(pēc garšas)
Pagatavošana
Izšķiro mīdijas. Visas, kuras atvērušas, izmet. Paturi tikai tās, kuras ir ciet.
Katlā sakarsē eļļu. Kad karsts, samazini liesmu, pievieno sīpolu, ķiploku, sāli, piparus un bekonu. Uz mazas liesmas sautē 5 minūtes, līdz sīpols un ķiploks mīksts.
Pievieno baltvīnu (pagaidiet līdz tas uzsilst), tad pievienojiet tomātus un mīdijas. Vāku pa virsu, ik pa laikam maisot līdz visas mīdijas ir atvērušās. Kad tas noticis, izņem tās no katla, sadali pa traukiem un vēl 2 minūtes uz lielas liesmas pavāri mērci katlā. Uzlej pa virsu un pasniedz ar sakapātiem pētersīļiem.
Es izvēlos ēst vienas pašas tādas kādas viņas ir, ar karoti pasmeļot šo gardo sulu arī (gluži kā zupu), bet manam vīram un varbūt jums arī garšos klāt svaiga maize, tas būtu itāļu stilā.
Foto no personīgā arhīva
VIT@
Vasaras beztēmas blogu konkurss
kolosāli, šī ir dievīga recepte
pēc tam padalies ar atsauksmēm 
Man viirs ir gatavs meeginaat so recepti ar bekonu!