Draudzenes nāk ciemos I daļa – Panzanellas salāti
Panzanellas salātu dzimtene ir Eiropas virtuves valdniece - Itālija. Šie populārie vasaras salāti, kas sastāv no tomātiem un maizes, pārslacīti ar vīna etiķi un olīveļļu nāk no romantiskās Tuskānas.
Tamdēļ šī recepte ierindojas kā Jūlija „Draudzenes nāk ciemos” uzkoda, jeb kā saka itāļi- Antipasto.
Sastāvdaļas
Ciabata – vairākas šķēles
3 gab tomāti, jeb pilna sauja ķirš tomātiņu
1 gab gurķis
1 gab mazs sarkanais sīpols
Ķiploka daiviņa
Sauja svaiga bazilika
Mērcei
7 ĒK olīveļļa extra virgin
2 ĒK balvtīna etiķis
ĒK franču vai citas sinepes
Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.Izklāj plāti ar cepamo papīru
Saplūkā ciabatu gabaliņos, liek uz plāts, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.
Cep līdz maize ir zeltaina, izņem no krāsns, ieziež ar ķiploka daiviņu.
Gatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.
Liek maizi salātu bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, gurķus, sīpolus, sakapātus ķiplokus, bazilika lapiņas. Pārslaka ar mērci un pasniedz.
Foto no personīga arhīva
P.S. Trikatas sniega bumbām šī ir ļoti piemērota recepte, kur uzplaukt :) Cin cin
VIT@
Es so recepti noteikti izmeeginaasu!