Draudzenes nāk ciemos I daļa – Panzanellas salāti

Ciao
Ciao 31. jūlijs 2016 19:31
1951

Panzanellas salātu dzimtene ir Eiropas virtuves valdniece - Itālija. Šie populārie vasaras salāti, kas sastāv no tomātiem un maizes, pārslacīti ar vīna etiķi un olīveļļu nāk no romantiskās Tuskānas.

Tamdēļ šī recepte ierindojas kā Jūlija „Draudzenes nāk ciemos”  uzkoda, jeb kā saka itāļi- Antipasto.

Sastāvdaļas

Ciabata – vairākas šķēles

3 gab tomāti, jeb pilna sauja ķirš tomātiņu

1 gab gurķis

1 gab mazs sarkanais sīpols

Ķiploka daiviņa

Sauja svaiga bazilika

Mērcei

7 ĒK olīveļļa extra virgin

2 ĒK balvtīna etiķis

ĒK franču vai citas sinepes

Sāls un svaigi malti pipari pēc garšas

 Pagatavošana

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.Izklāj plāti ar cepamo papīru

Saplūkā ciabatu  gabaliņos, liek uz plāts, pārslaka ar olīveļļu, pārkaisa ar sāli un pipariem.

Cep līdz maize ir zeltaina, izņem no krāsns, ieziež ar ķiploka daiviņu.

Gatavo mērci, sajaucot visas sastāvdaļas.

Liek maizi salātu bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, gurķus, sīpolus, sakapātus ķiplokus, bazilika lapiņas. Pārslaka ar mērci un pasniedz.

 

 Foto no personīga arhīva

 P.S. Trikatas sniega bumbām šī ir ļoti piemērota recepte, kur uzplaukt :) Cin cin

VIT@

Vasaras beztēmas blogu konkurss

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 1. augusts 2016 10:00 ofelija

:$:P super, bet maizei ir jābūt grauzdētai obligāti, ja liksi svaigu, būs pļura pēc tam 8-|

ofelija 1. augusts 2016 06:54

Es so recepti noteikti izmeeginaasu!