Divas receptes vasaras garšu izbaudīšanai mājās vai piknikā
Lai iedrošinātu radīt restorāna cienīgu un vasaras garšām piepildītu maltīti mājās, izcilie šefpavāri Raimonds Zommers un Svetlana Riškova piedāvā vienkārši pagatavojamas receptes, kas radītas iedvesmojoties no “Maxima” veikalu premium produktu klāsta.
Baudiet tās mājās, pasniedziet dārza svētkos vai piknikā kopā ar draugiem un ģimeni.Lai sniegtu iespēju Latvijas iedzīvotājiem skaistus un gardus brīžus izbaudīt biežāk, “Maxima Latvija” ir ieviesusi plašu produktu klāstu ar ilgtermiņā samazinātām cenām lielākajos veikalos, tostarp, jūras veltēm, pastētēm, gardēžu sieriem, šokolādēm, vīniem, konjakiem un citām delikatesēm.
Šefpavāra Raimonda Zommera recepte
Viegli apcepti sparģeļi ar ikriem un paipalu olām
Sastāvdaļas
4 personām
sarkanie ikri “Sahaļinskij standart” 400g
mazie sparģeļi - 250g
paipalu olas 10 gab
“Luglio” vīnogu kauliņu eļļa - 4 ēd.k
čili pāksts - 1 gab
Pak-Čoi - 4 gab vai spināti – 200g
citrons – 1 gab
sāls
pipari
Pagatavošana:
1. Sagatavo produktus gatavošanai, tos noskalojot. Sparģeļiem apgriež galus un čili sagriež plānās ripiņās.
2. Uz karstas pannas apcep Pak-Čoi kopā ar sparģeļiem un sagrieztu čili. Tad noņem no pannas un izkārto uz šķīvjiem.
3. Katliņā uzvāra ūdeni, kam uz 1 litru ir pievienota 1 nepilna ēdamkarote ar sāli un viena citrona sulu. Ūdeni, kas vārās, ar karotes palīdzību viegli iegriež un iesit tajā jēlas paipalu olas. Pēc 2 minūtēm apvārītās olas izņem un liek uz porcijām.
4. Nobeigumā salātiem uzkaisa sāli un piparus, uzliek ikrus un pārlej ar vīnogu kauliņu eļļu.
5. Salātus pasniedz kopā ar “Banfi Centine Rose Toscana” rozā vīnu un svaigi ceptu bageti.
Šefpavāres Svetlanas Riškovas recepte
Deserta kārtojums ar svaigām zemenēm
Sastāvdaļas
4 personām
“St.Dalfour” aprikožu vai vīģu ievārījums 150g
grieķu vai cits biezs bezpiedevu jogurts 400g
svaigās zemenes 100g
auzu pārslas vai “Graci” augļu muslis 40g
brūnais cukurs 25g
sviests 25g
“Arimex” karaliskais riekstu maisījums 90g
Pagatavošana:
- Uz pannas izkausē brūno cukuru ar sviestu, tad pieber auzu pārslas un visu kopā apgrauzdē līdz zeltainai krāsai.
- Atsevišķi uz pannas apgrauzdē riekstus, atdzesē un sasmalcina.
- Nomazgā un sagriež zemenes.
- Stikla burciņās vai citos trauciņos saliek ievārījumu, virsū liekt jogurtu, tad skaisti izkārto sagrieztās zemenes, noslēgumā visu pārber ar auzu pārslām un riekstu drupačām.
- Burciņām var uzlikt vāciņu un ērti paņemt līdzi dodoties baudīt maltīti pie dabas, līdzi paņemot salvetes un karotes.
- Pasniedz ar glāzi “Botter Prosecco DOCG” dzirkstoša vīna.