Cūku pupu pastēte

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 12. augusts 2016 21:22
1952

Tā kā steidzami bija jānolikvidē nopirktais kg cūku pupu, bet vienkārši vārītas ar kefīru negribējās, tad nolēmu pagatavot uz  maizes smėrējamo. 

Ņem kg pupu, izloba no pākstīm, liek verdošā sālsūdenī un vāra līdz minūtēm 5. Tad noņem no uguns un pupas pārlej ar aukstu ūdeni. Noloba katru pupu. Jā, laikietilpīgi, bet tā vajag, un ir tā vērts vispār. Jau gadiem neēdu pupas ar ārējo mizu, bet kādreiz, bērnībā, taču ēdu :)

20160812210954-94694.jpg

Nu lūk, kad pupas nomizotas, to svars ir vien 250 g. No kilograma :)  Tad pupām spiež klāt 2-3 ķiploka daivas un visu samaļ virtuves kombainā vai saspiež ar piestu. Pielej eļļu, vīna etiķi (abi nežēlojot). Sajauc visu. Paskat, kāda superīga krāsa!

20160812211346-72839.jpg 

Pieber sagrieztu baziliku un iejauc svaigo sieru. Man bija Trikātas sniega bumbas ar burkāniem (protams, labāk būtu ar ķiplokiem vai baziliku/tomātiem). Bagātīgi pārber ar sasmalcinātu piparmētru un/vai baziliku. Viss, vakariņas vai brīvbrīža uzkoda gatava! Sagriež maizīti, pārsmērē ar pupu pastēti un bauda :)

Kāda garša? Maigi pikanta, interesanta. Garšo pat bērniem :)

20160812211119-97657.jpg

 

Vēl cūku pupas ēdu, sasautējot ar sīpoliem un tomātiem. Arī dikti garšīgi, veselīgi un sātīgi. Protams, zupās var likt. Vienu gadu arī sasaldēju, jo bija baigie kvantumi. Ko jūs darat ar cūku pupām?

 

Brīvais blogu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 13. augusts 2016 17:40

Rīt grasos uz tirgu pēc tām. Gribu ziemai ar tomātiem sasautėt. Laba lieta. Tik, nopērkot kg, pāri paliek pāris simtu gramu:)

thezeezee 13. augusts 2016 17:29 Nikte

Es gan šo gardumu varu iedabūt iekšā visos veidos.. Dzīvas, vārītas, pastētē, salātos... :)

Nikte 13. augusts 2016 17:18

Es cūku pupas ēdu dzīvas :D

LosOjosVerdes 13. augusts 2016 16:03 °sarkangalvīte°

Jā, es arī to pašu padomāju, ka kolosāls olbaltumvielu avots.

LosOjosVerdes 13. augusts 2016 16:02 ilzy

Patiesībā nekāda čakara. Izvārās ātri. Apmēram 7 min aizgāja, lobot katru pupu. Un sajaukšana arī neprasa ne nieka. Bet man kādreiz arī nepatika un likās, ka manu super dārgo laiku aizņem šādi nieki:D

LosOjosVerdes 13. augusts 2016 16:00 pece

Ar siļķi? Nekad tās neesmu ėdusi tā. Izvāra pupas un klāt siļķi vai kā?

ilzy 13. augusts 2016 15:55

O, šādu uztaisīju pagājušo vasar. Čakars liels, bet garšīgi.

pece 13. augusts 2016 09:29

Edam :) tāpat ar siļķi kā bērnībā. Sautējumos. Uz pannas ar dārzeņiem. Kā uzkodu ar adžiku. Nelobu katru pupu, es tam par slinku.
Saldēju, man ļoti garšo arī ziemā.

Aggie 12. augusts 2016 22:11

diezgan veselīga pastēte, pilna ar olbaltumvielām, perfekti, kad gaļu neēd

Kerstyna 12. augusts 2016 21:59

Ēdam, ēdam un ēdam :)