Cūkgaļa saldskābā mērcē

Autors: taschinka, 2016. gada 16. februāris, 16:12:39
Cūkgaļa saldskābā mērcē

Šo recepti pagatavoju tā,lai arī bērni varētu to ēst. Tomēr, ja vēlamies varam pagatavot bērniem šādu variāciju, bet pieaugušajiem un asāku ēdienu cienītājiem papildināt recepti ar svaigu čilli un  ingveru. Čilli un ingveru sasmalcinam un liekam pannā pirms dārzeniem. Apcepam pāris sekundes un pievienojam dārzenus. Lūk, tā. Bet arī vieglā garšas versija ir ļoti garda.

Sastāvdaļas:

2 ēd.k sojas mērce

1 ēd.k 5% etiķis

3 ēd.k ūdens

300g cūkgaļa

1 ēd.k kukurūzas ciete

3 ķiplokdaiviņas

1 ēd.k brūnais cukurs

dārzeņi pēc izvēles, bet noteikt divi te būs neaizvietojami-burkāni un paprika. Un dažādas krāsas paprika piedos skaistu vizuālo akcentu.

burkāns

 paprika

brokoļi

pākšu pupiņas 

Cūkgaļu sagriežam šķēlēs, tad strēmelēs. Lai gaļa grieztos perfekti vienādās strēmelēs ieteicams to paturēt nedaudz saldētavā.

Gaļai pievienojam sasmalcinātus ķiplokus un 1 ēd.k sojas mērci. Atstājam uz 30 minūtēm.

20160216161005-43551.jpg

Strēmelēs sagriežam papriku, ņēmu pusi no lielas paprikas. Burkānus sagriezu stienīšos.

Liekam uz pannas ar 1 ēd.k eļļu. Apcepam uz nelielas uguns.

20160216161014-90157.jpg

Piemetam brokoļu ziedus un pakšu pupiņas.Zem vāka uz nelielas uguns sautējam līdz viss vienlīdz gatavs.

20160216161023-39684.jpg

Noņemam dārzenus no pannas.

20160216161033-49606.jpg

Krūzītē samaisam ūdeni, atlikušo sojas mērci, etiķi, cukuru un cieti.

20160216161048-58542.jpg

Gaļu liekam uz tās pašas pannas, kur cepām dārzeņus. Apmaisot apcepam līdz gatava. Cepas ātri.

20160216161057-26442.jpg

Piemetam dārzeņus.

20160216161110-57059.jpg

Uzlejam izmaisīto mērcīti. Maisam līdz sabiezē un dārzeņi ar gaļu apvīti ar spīdīgu kārtiņu.

20160216161118-69113.jpg

Izskatās jau fantastiski gardi.

20160216161126-72310.jpg

Pasniedzu ar rīsu nūdelēm. 

20160216161135-86107.jpg

Tā mērcīte piedot tādu interesantu, vieglu, saldskābu garšu.  

20160216161145-29469.jpg

Rīsi vai rīsu nūdeles ir īstā piedeva.

20160216161153-64309.jpg

Nedaudz svaigi pētersīļi , uzmundrinošam skatam un aromātam.

20160216161202-89675.jpg

Recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg