Citronzāle – garšviela, kas lieliski uzlabo koncentrēšanās spējas

23. februāris 2015 00:00
5085

Citronzāle ir tropu augs, kuru itin viegli var ieaudzēt arī pie mums. Tā ir bagāta vielām, kas veicina koncentrēšanās spējas, smadzeņu darbību un uzlabi atmiņu. Noskaidro, kā citronzāli izmantot virtuvē, kā tā palīdz veselībai un pašsajūtai! 

 

Interesanti fakti par citronzāli

  • Citronzāle ir viena no galvenajām garšvielām tajiešu un vjetnamiešu virtuves ēdienos;
  • To parasti pievieno jau pagatavotam ēdienam;
  • 1 tējkarote citronzāles pulvera atbilst vienam svaigam tās stiebram;
  • Citronzāli veikalos var iegādāties svaigā, kaltētā, maltā, marinētā vai pastas veidā;
  • Līdzīgi citronzālei garšo rīvēta citrona miziņa, kas sajaukta ar rīvētu ingveru.

Kādiem ēdieniem pievienot citronzāli?

  • Dienvidaustrumu Āzijas tautu virtuvei raksturīgajām pikantajām zupām;
  • Zivju sautēšanai austrumnieku gaumē;
  • Vistas zupai;
  • Garnelēm un citām jūras veltēm;
  • Pikantajiem liellopu, cūkas un jēra gaļas ēdieniem;
  • Karameļu krēmam;
  • Citrusa mērcei.

 

Citronzāles dziednieciskās īpašības

  • Citronzāles eļļa noder, lai mazinātu muskuļu un locītavu sāpes;
  • Tā lieliski noder pastiprināti svīstošu pēdu gadījumā, 10 – 15 minūtes kājas paturot siltā ūdenī, kam pievienoti četri pilieni citronzāles eļļas un sauja sāls;
  • Tāpat citronzāle palīdz labāk iemigt un mazināt stresu;
  • Citronzāle mazina galvassāpes;
  • Tā palīdz likvidēt infekcijas un iekaisumus.

Materiāls tapis, izmantojot Zvaigzne ABC izdoto grāmatu „Garšvielas”

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kādiem ēdieniem Tu pievieno citronzāli?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies