Čigāniete sēņu zupu karaliene

nosiguldas
nosiguldas 10. septembris 2013 10:22
2362

Pēc sūņu iztīrīšanas un sagriešanas šķēlītēs varam sākt gatavot sēņu zupu. (Zupai var izmantot arī veikala šampinjonus.)

20130910101457-76112.jpg

Gatavojam zupai buljonu, tam apcepam rīvētu burkānu un sīpolu. ko lejam ūdenī, kas uzlikts vārīties.

20130910101614-47249.jpg

pievienojam lauru lapas, piparus un sāli. Sagriežam kartupeļus un kopā ar sēnēm pievienojam zupai. Ļai sēņu zupa būtu garšīga, tai ir jāsavāras, tapēc sēnes pievienoju kopā ar kartupeļiem. Kad kartupeļi nāk gatavi zupai pievienoju 4. zobiņu ķiploku. 

20130910101830-44042.jpg

Pašās beigās zupai tiek pievienots kausētais siers, to lieku pēc garšas, parasti tās ir divas kastītes. Veikala šampinjoniem, lai garša būtu izteiktāka, labāk ņemt Dzintara sieru ar sēņu garšu.

20130910102022-87117.jpg

Tad vēl tikai nedaudz dilles un zupa ir gatava. Zupai ir krēmīga konsistence un ļoti patīkama sēņu garša, kuru pastiprina ķiploks.

LABU APETĪTI, ir patiesi vērts izmēģināt.

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Kipija 13. septembris 2013 17:21

Paldies! Ļoti noderīgi, ņemot vērā, ka mūsdienu cilvēkam ir ļoti maz laika, ko veltīt gatavošanai. Apzinoties mājās gatavota ēdiena nozīmību, šeit iespējams piedalīties aptaujā, kuras mērķis - izprast cilvēku mājās gatavošanas ieradumus. http://ej.uz/y5y7