Cepumi-"Lieldienu trifeles"

taschinka
taschinka 21. marts 2013 09:11
1519

Sastāvdaļas: 50g sviests,kas pastavējis istabas tempertūrā 2 VĀRĪTU olu dzeltenumi 3 ēd.k cukurs vaniļas cukurs 1/3 tēj.k kurkuma,lai ir izteikta dzeltena krāsa 1 ēd.k kukurūzas vai kartupeļu ciete 1 ēd.k krējums ap 200g milti,būtībā mīcot mīklu manīsim precīzi 4 ēd.k kakao + 1 ēd.k pūdercukurs apviļāšanai

Pagatavošana: izvāram olas,kārtīgi cietas.Baltumus malā (tos neizmantosim) Sviestu putojam ar cukuru,vaniļu un olu dzeltenumiem līdz krēmīgai massai,pievienojam krējumu un kukurūzas cieti,kurkumu,vēl saputojam. Beram pa daļām miltus un mīcam mīklu.Mīklai jabūt stingrai un nav jalip pie rokām,bet tai nav jābūt miltainai. No mīklas veidojam nelielas bumbiņas,tad veidojam kaut ko līdzīgu konusam.

 

Liekam saldētavā uz 10 minūtēm.pa to laiku uzsildam cepeškrāsni ap 180 grādiem. Cepam ap 15-20 minūtēm

 

Cepoties cepumi nedaudz pieplok,veidojot konusa formu tas jāņem vērā,ka izceptie vairs nebūs tik augsti kā izveidotie cepumi.

 

Ļaujam cepumiem padzist 15 minūtes.

 

Gandrīz atdzisušus cepumus apviļājam kakao/pdercukura maisījumā.

 

Lieldienu trifeles gatavas.

 

Viegli kraukšķīgi,nav cieti.....

 

Ja arī tu vēlies padalīties ar savām receptēm, dari to spiežot pogu 

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
piiljukins 3. aprīlis 2013 12:14

oziite

priekškam ciesties? pasūti internetā un Tev atvedīs pie mājām. Man ar bija tāds gadījums kad nebija no kā taisīt, galu galā izdomāju pasūtīt pie Fēliksa - http://www.feliksa-konditoreja.com/kukas/Kuka_Trifele - bija ļoti gardas un kopš tā laika vairs netaisu pati, parēķināju ka ietaupīšu laiku.

oziite 21. marts 2013 18:21

jau šovakar gribēju izmēģināt,bet nav kakao,jāpaciešas līdz rītdienai, paldies par recepti!

smukaa 21. marts 2013 17:51

Fantastiski!Tu esi baigā saimniece! (hug) (Y)

Ilze_Liekmane 21. marts 2013 15:05

mmm, izskatās gardi.

taschinka 21. marts 2013 13:30

Tik gudra vēēl nēesmu,pašai arī interese ir,kas tas ir un kā tas garšo.

Cerīte 21. marts 2013 13:29

Jau saglabāts,paldies!
Varbūt ari Tev ir kas sakāms par stēviju kā saldinātāju?