Cepumi citronetes
Cepumu recepte savā laikā iegūta no manām interneta draudznēm, laikā kad kopīgi bērnus audzinājām.
Pagatavošanai nepieciešams:
375 g miltu
1 TK cepamā pulvera
125 g cukura
1 paciņa vaniļas cukura
1 ola
1 ĒK piena
100 g maltu mandeļu
200 g sviesta
200 g pūdercukura
5 ĒK citronu sulas
60 g kapātu pistāciju
Gatavošana:
Miltus un cepamo pulveri izsijā, pievieno cukuru, vaniļas cukuru, olu, pienu, mandeles un sviestu, samīca gludu mīklu. Mīklu saveļ ~ 3 cm diametra ruļļos, ietin folijā un liek ledusskapī uz 1 h (saldētavā uz 20 min.)
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
Ruļļus griež ~ ½ cm biezās šķēlēs, cep ~ 12 – 15 minūtes.
Izsijātu pūdercukuru samaisa ar citrona sulu un apsmērē atdzisušos cepumus, katram uzkaisa nedaudz sasmalcinātu pistāciju riekstu un ļauj nožūt.
Kopā garšo ļoti interesanti.