Cepti āboli sarkanvīnā
3733
Sastāvdaļas
6 āboli
1gl. sauss sarkanvīns
150g biezpiens
1 ed.k.. manna
1 ola
3 tējk. cukurs
rozīnes
rieksti
vaniļas cukurs
sviests
Pagatavošana
Ābolus nozmagāt, sagriezt uz pusēm. Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru un sakārtot ābolus. Katru ābolu pārliet ar vīnu.
Biezpienu sajaukt ar cukuru, vaniļas cukuru, mannu, riekstiem un rozīnēm. Ar šo maisījumu piepildīt ābolus. Pa virsu uzlikt mazu piciņu sviesta.
Ābolus cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 200 grādos apmēram 30-40 minūtes, kamēŗ āboli ir mīksti - viss atkarīgs no ābolu šķirnes.