Ceptas kukurūzas vālītes

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 19. septembris 2016 10:36
1493

Šis ir thezezee par godu un spītējot slinkumam, jo jau sen gribēju šo ierakstīt.

Īsāk sakot, tagad ir kukurūzu laiks vēl joprojām, tāpēc jāēd, kamēr laukos tās dabūjamas. Nopirku tirgū no tantītes foršas mazas kukurūzas vālītes. Nebija dārgi. Un tā kā augustā biju tikusi pie kolosālas recepšu grāmatas (Meksikas ēdieni), tad man tapa ļoti garšīgs ēdiens.

Nepieciešams:

6 svaigas kukurūzas vālītes

Laims

50 g siera (man bija cietais Trikātas)

1-2 ēdamkarotes sviesta

Čilli pulverītis (var griezt arī svaigo, ja ir)

eļļa

100-150 g skābā krējuma, bet tādu ar riktīgi augstu tauku saturu. Mums vairāk par 25% nav, bet oriģinālreceptē ir minēts 36%. Iespējams, var atrast creme fraiche kādā lepnākā bodē.

Kukurūzu iesākumā notīra, noņemot arī visus matiņus rūpīgi, un nolobot kā kleitiņu:), un tad novāra karstā ūdenī kādas minūtes 10-15. Tad izspiež laima sulu, ko pievieno pie katliņā izkausēta sviesta, pieber čilli un sāli. Ņem sacepumu veidni, ieeļļo, tajā liek apvārītās kukurūzas vālītes, kuras pārlej ar aromatizēto sviestu.

20160919103418-53702.jpg

Skābo krējumu samaisa ar pusi no siera. Maisījumu pārsmērē kukurūzas vālītēm. Atlikušo sieru pārkaisa visam un liek krāsnī 190 grādos uz minūtēm 30-40. Superīga piedeva gaļai, kartupeļiem un var ēst vienkārši tāpat. Garšo arī bērniem. 

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 20. septembris 2016 08:35

garšīgi :P (Y)

LosOjosVerdes 19. septembris 2016 11:04 thezeezee

Lai labi garšo!:)

thezeezee 19. septembris 2016 10:50

Paldies par veltījumu, jūtos pagodināta :)!
Nu tad šovakar mēģināšu šo - izskatās lieliski...

LosOjosVerdes 19. septembris 2016 10:39

Lai būtu īsti meksikāniski, var pasniegt arī tortiļas:)