Cepeškrāsnī cepti kartupeļi ar tītara maltās gaļas pildījumu

inny
inny 27. maijs 2011 02:10
2090

Atzīšos, ka šai receptei iedvesmojos no vienas no jums, kura pirms kāda laiciņa iesūtīja pildīto kartupeļu recepti. Neatceros, ar ko bija pildīti kartupeļi, taču iedvesmojos no pildītajiem kartupeļiem kā tādiem, un izdevās garšīgi! Improvizēju un izveidoju savu pildīto kartupeļu recepti.

Nepieciešamie produkti:

- kartupeļi;

- tītara maltā gaļa;

- burkāns;

- Čedaras siers (izvēlējos Čedaras, jo te, Anglijā, tas ir lielā cieņā, turklāt garša izteikta, atkarīgi no nogatavināšanas pakāpes. Šoreiz ņēmu "Mild", jo ēdiens bija domāts arī dēlam);

- sviests.

Laikam lieki piebilst, ka viss, izņemot gaļu, bija ar uzrakstu "Organic" uz iepakojuma :) Bet tam šoreiz nav nozīmes. 

Tātad, kartupeļus ar visu mizu ieliku novārīt līdz pusgatavībai.

Kamēr kartupeļi vārās, gatavoju pildījuma masu - samaisīju tītara malto gaļu, uz smalkas rīves sarīvētu sieru un burkānu. Klāt neliku ne sāli, jo siers ir sāļš, ne piparus, jo, kā jau minēju, ēdiens bija paredzēts arī dēlam (21 mēnesis).

Kad kartupeļi bija pusgatavi, nolēju ūdeni, kartupeļus nedaudz atdzesēju, pārgriezu uz pusēm. Mizu netīrīju. Uzmanīgi izņēmu viducīti, taču malas atstāju pietiekami biezas, lai kartupeli jūt. Pustītes izkārtoju uz cepešpannas un katrā pēc kārtas iepildīju pildījuma masu. Lai gaļa nebūtu sausa, uz katras pusītes uzliku nedaudz sviestu, arī kartupeļi garšīgāki, jo sviests apcepina kartupeļu mizu kraukšķīgāku.

Cepešpannu liku iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī aptuveni 200 grādu karstumā. Cepu līdz gatavībai.

Klāt pagatavoju svaigo kāpostu, gurķu un tomātu salātus ar salātiem paredzētu olīveļļu. Sātīgi un garšīgi! 

P.S. Dēlam pirms pasniegšanas miziņu no kartupeļiem gan notīrīju :)

Labu apetīti! :)

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
inny 27. maijs 2011 10:32

Es tā vietā novārīju līdz pusgatavībai. Zināju, ka kuru katru brīdi pa durvīm jāienāk vīram no darba :D

silva9 27. maijs 2011 10:10

(Y)ļoti laba recepte man garšo tītara gaļa

banderoso 27. maijs 2011 10:02

gatavoju līdzīgi, bet vel papildus ietinu kartupeļus folijā, lai ātrāk gatavi :)

inny 27. maijs 2011 10:01

Nu tad nāc bariņā, jo man ar atmiņu arī pašvaki :D Bet par recepti - jā, biju pārliecināta (99 %), ka Rozhuks bija publicējusi pildīto kartupeļu recepti. Būs jāiesūta vēl pildīto šampinjonu recepte - ļoti garšīgi :)

kintijasieviesuklubslv 27. maijs 2011 10:00

upss :D bet jāsaka godīgi, man ir dikti slikta atmiņa. nekas personīgs :)

inny 27. maijs 2011 09:59

Ē! Tad pareizi atcerējos - es jau gandrīz biju pārliecināta, ka tā biji tu, kas publicēja pildīto kartupeļu recepti iepriekš :) Paldies! Redz, kā mūsu ģimenei arī iegaršojās (Y) (F)

rozhuks 27. maijs 2011 09:18

Kintija,tad tu uzmanīgi neesi skatījusies recepšu fotoblogus,jo pildītus kartupeļus jau sen esmu publicējusi:):D

kintijasieviesuklubslv 27. maijs 2011 09:04

paldies par superīgo ideju! būs jāizmēģina! nebiju iedomājusies, ka var pildīt arī kartupeļus :)