Cepeškrāsnī cepti baklažāni
Ātri un ērti pagatavojams un ļoti sātīgs ēdiens - cepeškrāsnī ceptas baklažānu šķēlītes ar mozzarella sieru, tomātiem un garšvielām.
Sastāvdaļas:
1 baklažāns
2 nelieli tomātiņi
1 mozzarella siera paciņa
pāris ķiploka daiviņas
nedaudz eļļas, Santa Maria Vidsujūras vai Provansas garšvielu maisījums
svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
Nomazgā baklažānu un sagriež šķēlēs. Baklažānu viegli apslaka ar eļļu un uzber nedaudz saspiestu ķiploku. Virsū kārto mozzarella siera un tomātu šķēlītes. Apkaisa ar garšvielām un liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
Pirms pasniegšanas dekorē ar bazilika lapiņām. Klāt var pasniegt grauzdētas baltmaizes šķēlītes. Šo ēdienu var pasniegt gan kā siltu, gan auksto uzkodu.
Lai labi garšo! ;)