Cepeškrāsnī cepti baklažāni

Linduchy
Linduchy 6. jūlijs 2015 00:00
5178

Ātri un ērti pagatavojams un ļoti sātīgs ēdiens - cepeškrāsnī ceptas baklažānu šķēlītes ar mozzarella sieru, tomātiem un garšvielām.

Sastāvdaļas:

1 baklažāns

2 nelieli tomātiņi

1 mozzarella siera paciņa

pāris ķiploka daiviņas

nedaudz eļļas, Santa Maria Vidsujūras vai Provansas garšvielu maisījums

svaigas bazilika lapiņas dekorēšanai

Pagatavošana:

Nomazgā baklažānu un sagriež šķēlēs. Baklažānu viegli apslaka ar eļļu un uzber nedaudz saspiestu ķiploku. Virsū kārto mozzarella siera un tomātu šķēlītes. Apkaisa ar garšvielām un liek sakarsētā cepeškrāsnī cepties 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.

Pirms pasniegšanas dekorē ar bazilika lapiņām. Klāt var pasniegt grauzdētas baltmaizes šķēlītes. Šo ēdienu var pasniegt gan kā siltu, gan auksto uzkodu.

Lai labi garšo! ;)

 

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies