Ceļvedis garšaugu pasaulē jeb kādos ēdienos, kādus garšaugus gatavot

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 28. aprīlis 2012 00:00
2233

Garšaugu izvēle ir plaša, tāpat kā to pielietojums. Vai zini kādiem ēdieniem, kuri no tiem piemēroti? Kādi garšaugi piestāv kādiem ēdieniem, lasi turpinājumā!

Liellopa gaļas ēdieniem lieliski piestāv:

Baziliks, koriandrs, kumins, majorāns, piparmētra, timiāns, laurlapas, ķimenes, dilles, virca, salvija, estragons, bet nepiemērots ir rozmarīns. 

Cūkgaļas ēdienos var gatavot:

Anīsu, baziliku, kārveli, bergamoti, koriandru, kuminu, fenheli, citronu, piparmētru, majorānu, rozmarīnu, salviju, vircu, estragonu un timiānu.

Ar jēra gaļas ēdieniem labi garšo:

Piparmētra, baziliks, izops, laurlapas, koriandrs, kumins, dilles, citronzāle, majorāns, rozmarīns, salvija, virca, timiāns, ķimenes. 

Vistas gaļa sader ar:

Baziliku un lauru lapām, ķimenēm, koriandru, dillēm, margoldu, piparmētru, salviju.

Tītara gaļu gatavo ar:

Timiānu. 

Zoss gaļas garšaugs ir:

Salvija. 

Pīles gaļai piestāv:

Dilles, piparmētra, izops, rozmarīns, salvija, virca, estragons

Aknas gatavo ar:

Koriandru, salviju un estragonu. 

Zivīm piestāv:

Anīss, baziliks, ķimenes, maurloki, koriandrs, dilles, fenhelis, citronu sula, margolds, majorāns, piparmētra, pētersīļi, rozmarīns, salvija, virca, estragons, timiāns. 

Maizes izstrādājumi labi sader ar:

Koriandru, ķiemenēm, kumīnu, kaltētām dillēm, anīsu, fenheli, rozmarīnu. 

Olu ēdieniem droši vari pievienot: 

Dilles, anīsu, baziliku, kornadru, kumīnu, majorānu, piparmētru, pētersīļus, rozmarīnu, salviju u.c.

Zaļo lapu salātu garšaugi ir:

Anīss, baziliks, bergamote, gurķu mēta, ķimenes, kārvele, maurloki, koriandrs, kumins, pienenes, dilles, izops, margolds, pētersīļi, piparmētra, estragons, timiāns. 

Zupas savukārt lieliski papildinās:

Anīss, gurķu mētra, kumins, dilles, fenhelis, margolds, majorāns, piparmētra, nātres, virca, timiāns.

Sieviešu Kluba diskusijai:

Kādus garšaugus un kādos ēdienos gatavojat jūs, Sieviešu Kluba saimniecītes? Kurš ir jūsu iecienītākais garšaugs? 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies