Burkānu-ķirbja biezzupa
1904
Kad aiz loga ir drūmi pelēkas debesis un akūti trūkst saulītes, ir ideāls laiks rosībai virtuvē. Lai top koša un veselīga biezzupa!
Sastāvdaļas:
- 3 burkāni
- 1 sviesta ķirbis
- 1/2 fenheļa
- 1-2 ķiploka daiviņas
- 1-2 selerijas kāti
- garšvielas (es izmantoju Santa Maria Vidusjūras garšaugu maisījumu)
- dilles
- TRIKATA Sniega bumbas ar burkāniem
Pagatavošana:
Nomizo burkānus un ķirbi un sagriež gabaliņos. Sagriež arī fenheli un selerijas kātus. Visus dārzeņus liek vārīties nelielā ūdens daudzumā - jo mazāki gabali, jo ātrāk izvārīsies.
Kad dārzeņi gatavi, tos sablenderē viendabīgā masā. Pievieno garšvielas, kārtīgi samaisa un lej šķīvjos, dekorējot ar dillēm un sniega bumbām.
Ātri, garšīgi, koši un veselīgi! Lai labi garšo! :)
Vasaras garšu konkurss ar TRIKATA Sniega bumbām
Māksla izgaršot!
Precizējums - zīdainīšiem dod fenheļa tēju...ja nu kāda sadomā pašu dārzeni stūķēt zīdainim
Stiprina nervu sistēmu (nomierina, mazina stresu) un uzlabo gremošanas procesus (novērš vēdera pūšanos - pat zīdainīšiem dod, kad vēderiņš sāp), kā arī palīdz cīnīties ar dažādiem iekaisumiem organismā, mazina spazmas - ideāls produkts sāpīgu MR laikā.
Fenhelim ir anīsa piegarša, tāpēc tā izmantošanas daudzums receptēs ir baigi jāvērtē - ja būs par daudz, ēdiens var būt nebaudāms. Drošības labad sāc ar mazumiņu un pakāpeniski pieradini savas garšas kārpiņas pie tā
oho,es atkal fenheli vēl ne reizes neesmu lietojusi? Ko viņš veselībai labu dara?
Mūsmājās fenhelis vairāk tiek lietots veselības uzlabošanai, tāpēc diezgan bieži pievienoju ēdieniem
Ievėroju, ka daudz kur liec fenheli. Tas dārzeņiem garșu pastiprina? Es pati to lietoju vairāk tieși pie zivscėdieniem, bet vispār dikti reti