Burkānkūka Burkānkūkas dienas svinēšanai

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 3. februāris 2018 08:20
550

Šodien tiek atzīmēta Burkānkūkas diena

Gabaliņš siltas, aromātiskas burkānkūkas lieliskām brīvdienām.

Burkānkūka nav jauns izgudrojums kulinārijas pasaulē. Laikā, kad cukurs nebija brīvi un plaši pieejams, cilvēki meklēja veidus, kā pagatavot gardus desertus, izmantojot saldus dārzeņus. Grūtākos brīžos (kara laika Lielbritānijā) pat valdība iesaistījās tautas izglītošanā, piedāvājot dažādas receptes, tajā skaitā arī burkānkūku variācijas. ASV prezidents Džordžs Vašingtons arī mēdza mieloties ar burkānkūku.

Kā nosvinēt Burkānkūkas dienu? Protams, ka ar šī garduma pagatavošanu!

Sastāvdaļas:

Kūkai:

  • 4 olas
  • 300 ml Sukrin dabīgā saldinātāja
  • 50 ml FiberFin šķiedrvielu milti (var aizvietot ar kviešu miltiem)
  • 350 ml kviešu miltu (var aizvietot ar FiberFin)
  • 2 tējk. cepampulvera
  • 2 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 tējk. malta kanēļa
  • 1 tējk. malta muskatrieksta
  • 2 tējk. malta kardamona
  • 1 tējk. malta ingvera
  • 150 g sviesta (vai 150 ml rapšu eļļas)
  • 600 ml smalki sarīvētu burkānu

Krēmam:

  • 200 g Philadelphia Light (var aizvietot ar citu klasisko krēmsieru)
  • 200 ml Sukrin Melis pūdercukura
  • 2 tējk. vaniļcukura (var aizvietot ar vaniļas ekstraktu)

Pagatavošana:

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 C grādu temperatūrai.

Sakul olas ar Sukrin līdz gaisīgai konsistencei. Sajauc kopā sausās sastāvdaļas un pievieno masu sakultajām olām. Masai pievieno izkausētu sviestu (vai eļļu). Pievieno mīklai sarīvētus burkānus.

22-24 cm kūkas formā ieklāj cepampapīru. Ielej mīklu kūkas formā un liec cepties cepeškrāsnī aptuveni uz 40 minūtēm. Kad kūka ir gatava, atdzesē to.

Pagatavo kūkas krēmu. Sajauc kopā Sukrin Melis ar krēmsieru un vaniļcukuru. Uzsmērē krēmu uz kūkas, kad tā ir atdzisusi.

Dekorēšanai vari izmantot burkāna strēmelītes un riekstus.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies