Bukstiņbiezputra

Autors: pece, 2012. gada 23. novembris, 12:00:00
Bukstiņbiezputra

Rudenim piestāv tādi kreptīgāki ēdieni un mūsmājās mēdzam gatavot bukstiņbiezputru pēc manas vecmāmiņas receptes.

Vajadzēs: kartupeļus, miežu putraimus, ūdeni, sviestu, sāli.

Kartupeļus - nomizojam, sagriežam kā zupai.

Pievienojam miežu putraimus. Izvēlos tos, kuri redzami bildē, jo šie ir labas kvalitātes. Šai firmai ir arī gardas grūbas.

Svarīgi, lai kartupeļi ir katla apakšā, bet putraimi virsū, jo citādi ātri piedeg. Šajā gadījumā vai nu jāizmanto vecmāmiņas gudrība un neko nemaisōt vāra kamēr kartupeļi gatavi. Vai arī rūpīgi maisam visu vārīšanas laiku, citādi piedegums garantēts. Pārlejam ar ūdeni (apmēram 1-2 cm virs biezumiem) un uz lēnas uguns vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Ņemam talkā kartupeļu stampiņu un sastrādājam vienmērīgā konsistencē. Ja kārojas drīkst atstāt pa kādam nesasmalcinātam kartupeļa gabaliņam.

Vēl karstai pievieno sviestu, sāli un izmaisa. Karsta putra sanāk samērā šķidra, jāņem vērā, ka dziestot kļūs ievēromami biezāka.

Pasniedz tāpat vai ar krējumu, sīpolu mērci, gaļas mērci, vai kā piedevu pie gaļas.

Labu apetīti!

P.S. Starp citu visgardākā tā ir pēc tam apcepta!

{fotoblog:2961}