Bukstiņbiezputra

pece
pece 23. novembris 2012 12:00
2810

Rudenim piestāv tādi kreptīgāki ēdieni un mūsmājās mēdzam gatavot bukstiņbiezputru pēc manas vecmāmiņas receptes.

Vajadzēs: kartupeļus, miežu putraimus, ūdeni, sviestu, sāli.

Kartupeļus - nomizojam, sagriežam kā zupai.

Pievienojam miežu putraimus. Izvēlos tos, kuri redzami bildē, jo šie ir labas kvalitātes. Šai firmai ir arī gardas grūbas.

Svarīgi, lai kartupeļi ir katla apakšā, bet putraimi virsū, jo citādi ātri piedeg. Šajā gadījumā vai nu jāizmanto vecmāmiņas gudrība un neko nemaisōt vāra kamēr kartupeļi gatavi. Vai arī rūpīgi maisam visu vārīšanas laiku, citādi piedegums garantēts. Pārlejam ar ūdeni (apmēram 1-2 cm virs biezumiem) un uz lēnas uguns vāra, kamēr kartupeļi gatavi. Ņemam talkā kartupeļu stampiņu un sastrādājam vienmērīgā konsistencē. Ja kārojas drīkst atstāt pa kādam nesasmalcinātam kartupeļa gabaliņam.

Vēl karstai pievieno sviestu, sāli un izmaisa. Karsta putra sanāk samērā šķidra, jāņem vērā, ka dziestot kļūs ievēromami biezāka.

Pasniedz tāpat vai ar krējumu, sīpolu mērci, gaļas mērci, vai kā piedevu pie gaļas.

Labu apetīti!

P.S. Starp citu visgardākā tā ir pēc tam apcepta!

{fotoblog:2961}

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
23. novembris 2012 17:05

Lai nepiedegtu, es vispirms kartupeļus pavāru ~5min un tad tikai ieberu putraimus.

sniedzins24 23. novembris 2012 14:05

es arī gatavoju bukstiņputru, itkā ļoti parasts ēdiens , bet garšīgs, un klāt piecepu gaļiņu ar sīpoliem, nammm... :) tik es nemecicu kartupeļus,