Brokoļu zupa (Vegāniem draudzīga recepte)
„romantika un brokoļi”
Otrdienas vienmēr asociējas ar vecāku mājām. Vienmēr ar vakariem pie LTV7 kanāla ar kādu no čīzīgajiem Rozamundes Pilčeres romāna ekranizējumiem. Mamma saka, joprojām nekas nav mainījies. Žēl, ka man nav iespējas turpināt Pilčeres otrdienas vakarus, toties vietā izvēlos skatīties citas romantiskās filmas.
Klasisks oktobris man aiz loga. Silts, bet debesis pelēkzilas, līst lietus, tur tāluma dzirdams pērkons.. un ziniet, gribas kaut ko zupīgu. Pelēcīgām otrdienas oktobra dienām piestāv kaut kas spilgts.. kaut kas no sezonālajiem dārzeņiem, piemēram, brokolis. Jūs neticēsiet , cik garda tā sanāk, ja nepamēģināsiet. Tieši tā, bez saldajiem krējumiem, bez piena utt.. viņa sanāk debešķīga! Mēs gan neesam vegāni un arī veģetārieši nē, tamdēļ zupai iesaku piebērt klāt sieru, ceptu bekonu, vai novārītas vistas filejas šķēles .. vai vienalga ko sirds kāro.. bet pamats ir kolosāls ne tikai garšā, bet arī košumā.
Sastāvdaļas ( 2 personām )
Viena brokoļu galviņa
Sāls, pipari pēc garšas
Ūdens
Valrieksti un kazas siers piedevām
Pagatavošana
Vārošā ūdenī pievieno sāli un ceros sadalītu brokoli. Vāra līdz brokoļi ir mīksti (bet ne pļockas, līdz 7 minūtēm, pārvārīšanās rezultātā, nebūs zupai košums un krēmīgums). Brokoļu buljonu nokāš, bet paturiet (tieši šeit slēpjās visa garša). Liek blenderī brokoļus, pievieno brokoļu buljonu (ne visu, pārbauda uz aci, sāk ar puslitru). Blenderē, ja konsistence ir pārāk krēmīga, pievieno vēl brokoļu buljonu, līdz iegūst vēlamo zupas konsistenci. Beigās parbauda, vai ir pietiekami daudz sāls un pipari. Bļodiņā, kurā pasniedz, kārto siera bumbas un riekstus (vai citas vēlamās lietas) un lej brokoļu zupu. Vienkārši un gardi. Man ļoti patīk pievienot klāt svaigi spiestu citrona sulu un ķirbju sēklu eļļu mmmm !
P.S. Bauda un fonā kāda romantiska un garda filma , šoreiz ar lielisko Zetu Džounsu „No reservations”, yep vēl viena sieviešu klasika!
VIT@
Rudens recepšu konkurss
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.
pilnībā piekrītu

paldies, te var tiešām ļoti daudz variēt, pamatu atstājot vienu, bet katrreiz pievienojot kaut ko citu un tad sanāk jauna garšiņa kaut kāda.
Man loti patika kompoziicijaa pipars!
nu ne gluži asus, bet pikantākus nekā iepriekš biju ēdusi, pēdējā laikā velk uz sāļāku un pikantāku

Indiešu asos ēdienus gluži vēl neēdu
nemaz nezināju, ka esi iecienījusi asus ēdienus
man gan tas, gan tas
...
Tā - liels paldies VIT@ par iedvesmojošo recepti, man patīk vieglas un oriģinālas receptes, turklāt gana veselīgas! Esmu patīkami pārsteigta, nekad brokoli neuzlūkoju kā pamatdārzeni ēdienā (garšas ziņā kaut kā nevisai un vienmēr to biju miksējusi dārzeņu zupā kā papilddārzeni). BET šādā blenderētā veidā pilnīgi sajutu citu garšu un man ļoti garšoja! Neskatoties uz to, ka vārīju un iemiksēju kopā ar burkāna un oranžo čerrī tomātiņu biezumiem, palikušiem no sulas, brokoļu krāsa ņēma tomēr virsroku, dabūju arī smuki zaļu zupiņu. Man gribējās vēl asāku, iemetu tur pipariņu...
Paldies, taisīšu krēmzupas vēl!
Kazas siers vai cits siers/gaļa piedos zupai treknumiņu..lai gan brokolis ir dikti krēmīgs, tomēr ir par īsu
Sii zupa vareetu buut laba manai gaumei.Man veel piedevaam loti garso kazas siers-tas vareetu piedot interesantu garsu visam.
Es kiplokus lieku pilniigi visur,bet tad nu te es nezinu...kaut gan muusu kiploki ir uz pusi svakaaki kaa Latvijaa ,piemeeram.
Nu izskats arii viereizeejs-tas man speelee loti lielu lomu visaa!
man liekas ķiploks ļooti piestāv brokolim
būs tāda brūnīga
ir daudzi dārzeņi, kuriem prasās buljonu piemēram.. kuriem nepietiek ar ko tādu vienkāršu. Skaties, katrā ziņā Tu vari sākumā pielikt nedaudz klāt biezumus (vienai porcijai) un tad jau redzēt
Katrā ziņā forši, gaidu Tavu versiju 
redzēs, kāda krāsa sanāks
zaļs+oranžs+sarkanīgs... kura labi pārzin krāsu sajukumus? 
par gardumu nešaubos, es par vizuālo

notestēšu, nobildēšu, ielikšu bildi
īstenībā krēmzupas nekad neesmu vēl gatavojusi, tāpēc šī tāda laba iedvesma izmēģināt un pie reizes izmantot sulas mīkstumus.
nekas, būs cita krāsa, bet ne mazāk garšīgi
saul, bet košā zaļā krāsa pazudīs
o, a ļoti laba doma! Tulīt pat realizēšu, tikai vēl piebēršu klāt no vakardienas sulas palikušos mīkstumus (burkāns, tomāts)
Jā, zinu, neko. Grauž lapas
nekādā gadījumā!
vegāni arī nelieto sieru 