BROKOLIS CEPTS ANŠOVOS AR PLAUCĒTU OLU

Autors: Ciao, 2017. gada 5. maijs, 13:03:18
BROKOLIS CEPTS ANŠOVOS AR PLAUCĒTU OLU

Brokolis ir unikāls dārzenis, bagāts ar minerālvielām un vairākos pētījumos atzīts par superproduktu, jo cīnās ar dažādām slimībām. Ne mazāk svarīgi, tas ir izcils dārzenis tievētājām. Bet pagatavojot to gardi un pasniedzot ar pareizajiem produktiem tas var kļūt par gardēžu cienīgu maltīti. 

Šoreiz meiteņu brančiņam vai pusdienām cienīga maltīte!

SASTĀVDAĻAS

brokoļa galviņa

3 ķiploku daivas

anšovi olīveļļā

sāls, pipari

2 olas (vēlams lauku olas)

PAGATAVOŠANA

Sadalītu brokoli noblanšē  karstā sālsūdenī 2/3 minūtes. Tikmēr uzilda pannu karstu un cep anšovus ar eļļu  kopā ar sakapātiem ķiplokiem līdz tie izšķīst. Pievieno brokoli un cep līdz mīksts, bet ar krāsu un vēl kraukšķīgs, tas aizņems līdz 5/7minūtēm. Voilā. Pasniedz kopā ar plaucētām olām (olas vārītas bez čaulas).

20170505131424-93482.jpg

IMG_0046

 

VIT@

https://vitakoci.org/

Pavasara recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.