BROKOLIS CEPTS ANŠOVOS AR PLAUCĒTU OLU
Brokolis ir unikāls dārzenis, bagāts ar minerālvielām un vairākos pētījumos atzīts par superproduktu, jo cīnās ar dažādām slimībām. Ne mazāk svarīgi, tas ir izcils dārzenis tievētājām. Bet pagatavojot to gardi un pasniedzot ar pareizajiem produktiem tas var kļūt par gardēžu cienīgu maltīti.
Šoreiz meiteņu brančiņam vai pusdienām cienīga maltīte!
SASTĀVDAĻAS
brokoļa galviņa
3 ķiploku daivas
anšovi olīveļļā
sāls, pipari
2 olas (vēlams lauku olas)
PAGATAVOŠANA
Sadalītu brokoli noblanšē karstā sālsūdenī 2/3 minūtes. Tikmēr uzilda pannu karstu un cep anšovus ar eļļu kopā ar sakapātiem ķiplokiem līdz tie izšķīst. Pievieno brokoli un cep līdz mīksts, bet ar krāsu un vēl kraukšķīgs, tas aizņems līdz 5/7minūtēm. Voilā. Pasniedz kopā ar plaucētām olām (olas vārītas bez čaulas).
VIT@
MMMM izskatās jaammmmaaaa
O jā, ar tostermaizi, bekonu, mērci kā reiz ēdu restorānā, bija ļoti gardi, ka pat mājās arī vēl uztaisīju
savādāk nemaz nevar un nedrīkst
Nu safotograafeets taa,ka pat man ,cilveekam kuram olas neko daudz negarso ,gribaas uzreiz izmeeginaat so veidu!
Galvenais, ka vainīgais ir atrasts


Aga tā ir vesela recepte (salūrējos netā)
Ar holandiešu mērci, tostermaizi, bekonu ...ņammmaaaa sagribējās
Tu vainīga!!!!
Neesmu īpaši iedziļinājusies, man plaucēta ola = Benedikta ola
Kaut kad sen, sen atpakaļ lasīju vienu angļu romānu, tur Benedikta olas jeb plaucētas olas bija receptē ar bekonu un tostermaizi. Bet var jau būt, ka tur ir kkāda īpašie papildnosacījumi, kuri grāmatā nebija pieminēti, nestrīdos 
ļoti vienkārši, iesit olu trauciņā sākumā (katra ola atsevišķi), uzvāri karstu ūdeni katliņā. Pievieno sāli un baltvīna etiķi. Kad viss vārās tā riktīgi ar karoti taisi virpuli katliņā, kārtīgu un ieslidini smuki oliņu vidiņā, viņa savilksies uzreiz... Maksimums vāru līdz 2 minūtēm, pat mazāk.
varbūt kļūdos , bet Benedikta olas nebija domāta kā recepte ar plaucētām olām...

Pastāstiet kā tās olas bez čaumalas gatavo?
Vai arī Benedikta olas
Šis apzīmējums man vienmēr liek pasmaidīt - nabaga Benedikts 
tagad es sapratu
Poached jā angļu volodā 
tak tas arī ir tas, ko tu vāri - olas bez čaumalas, ang. poached
forši
Tu mani samulsināji, kas ir pashot?
Ir ļooti, noteikti pamēģini 
ļoooti, Tev ir jāizmēģina
man ar patīk plaucētas olas, it īpaši paipalu olas
Gardi! Arī gatavoju pashot olas
ņam ņamm
