BROKOLIS CEPTS ANŠOVOS AR PLAUCĒTU OLU

Ciao
Ciao 5. maijs 2017 13:03
1619

Brokolis ir unikāls dārzenis, bagāts ar minerālvielām un vairākos pētījumos atzīts par superproduktu, jo cīnās ar dažādām slimībām. Ne mazāk svarīgi, tas ir izcils dārzenis tievētājām. Bet pagatavojot to gardi un pasniedzot ar pareizajiem produktiem tas var kļūt par gardēžu cienīgu maltīti. 

Šoreiz meiteņu brančiņam vai pusdienām cienīga maltīte!

SASTĀVDAĻAS

brokoļa galviņa

3 ķiploku daivas

anšovi olīveļļā

sāls, pipari

2 olas (vēlams lauku olas)

PAGATAVOŠANA

Sadalītu brokoli noblanšē  karstā sālsūdenī 2/3 minūtes. Tikmēr uzilda pannu karstu un cep anšovus ar eļļu  kopā ar sakapātiem ķiplokiem līdz tie izšķīst. Pievieno brokoli un cep līdz mīksts, bet ar krāsu un vēl kraukšķīgs, tas aizņems līdz 5/7minūtēm. Voilā. Pasniedz kopā ar plaucētām olām (olas vārītas bez čaulas).

20170505131424-93482.jpg

IMG_0046

 

VIT@

https://vitakoci.org/

Pavasara recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.


 
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ciao 6. maijs 2017 08:31 Shalako

MMMM izskatās jaammmmaaaa :)

Shalako 5. maijs 2017 23:34 VIT@

O jā, ar tostermaizi, bekonu, mērci kā reiz ēdu restorānā, bija ļoti gardi, ka pat mājās arī vēl uztaisīju :D

Ciao 5. maijs 2017 18:29 ofelija

savādāk nemaz nevar un nedrīkst :D

ofelija 5. maijs 2017 17:20

Nu safotograafeets taa,ka pat man ,cilveekam kuram olas neko daudz negarso ,gribaas uzreiz izmeeginaat so veidu!

Linduchy 5. maijs 2017 16:19 VIT@

Galvenais, ka vainīgais ir atrasts ROFLROFLROFL

Ciao 5. maijs 2017 16:15 Linduchy

Aga tā ir vesela recepte (salūrējos netā) :) Ar holandiešu mērci, tostermaizi, bekonu ...ņammmaaaa sagribējās :D Tu vainīga!!!!

Linduchy 5. maijs 2017 16:11 VIT@

Neesmu īpaši iedziļinājusies, man plaucēta ola = Benedikta ola :D Kaut kad sen, sen atpakaļ lasīju vienu angļu romānu, tur Benedikta olas jeb plaucētas olas bija receptē ar bekonu un tostermaizi. Bet var jau būt, ka tur ir kkāda īpašie papildnosacījumi, kuri grāmatā nebija pieminēti, nestrīdos :)

Ciao 5. maijs 2017 15:47 pece

ļoti vienkārši, iesit olu trauciņā sākumā (katra ola atsevišķi), uzvāri karstu ūdeni katliņā. Pievieno sāli un baltvīna etiķi. Kad viss vārās tā riktīgi ar karoti taisi virpuli katliņā, kārtīgu un ieslidini smuki oliņu vidiņā, viņa savilksies uzreiz... Maksimums vāru līdz 2 minūtēm, pat mazāk.

Ciao 5. maijs 2017 15:44 Linduchy

varbūt kļūdos , bet Benedikta olas nebija domāta kā recepte ar plaucētām olām... 8-|:X

pece 5. maijs 2017 15:20

Pastāstiet kā tās olas bez čaumalas gatavo?

Linduchy 5. maijs 2017 15:17 VIT@

Vai arī Benedikta olas :D Šis apzīmējums man vienmēr liek pasmaidīt - nabaga Benedikts :D

Ciao 5. maijs 2017 14:45 Shalako

tagad es sapratu :D Poached jā angļu volodā :)

Shalako 5. maijs 2017 14:40 VIT@

tak tas arī ir tas, ko tu vāri - olas bez čaumalas, ang. poached ;)

Ciao 5. maijs 2017 14:31 Aggie

forši :)

Ciao 5. maijs 2017 14:30 Shalako

Tu mani samulsināji, kas ir pashot? :$ Ir ļooti, noteikti pamēģini ;)

Ciao 5. maijs 2017 14:29 Linduchy

ļoooti, Tev ir jāizmēģina :)

Aggie 5. maijs 2017 14:05

man ar patīk plaucētas olas, it īpaši paipalu olas

Shalako 5. maijs 2017 14:01

Gardi! Arī gatavoju pashot olas (inlove)

Linduchy 5. maijs 2017 13:23

ņam ņamm :P (Y)