Briseles kāpostu salāti

Autors: Linduchy, 2018. gada 8. februāris, 18:37:22
Briseles kāpostu salāti

Kad aiz loga valda balta, auksta ziema un nejauki vīrusi, organisms ir jāpabaro ar kaut ko krāsaini košu, garšīgu, sātīgu un veselīgu.

Ir dzirdēts, ka Briseles kāposti nelāgi ož un it nemaz neasociējas ar garšīgumu, tāpēc šie vērtīgie dārzeņi nereti tiek izsvītroti no ēdienkartes. Pareizi pagatavoti Briseles ir pat ļoti garšīgi.

Briseles kāposti ir bagātīgs C vitamīna avots, kas vīrusu sezonā nav mazsvarīgi. Briseles kāpostos ir K vitamīns, kas gādā, lai būtu veseli kauli un brūces ātri sadzītu. Briseles kāposti ir šķiedrvielām bagāti dārzeņi, tajos ir arī folijskābe. Briseles kāposti satur vielas, kuras novērš vēža šūnu dalīšanos.

Nepieciešams:

Pagatavošana:

Briseles kāpostus notīra, nomazgā un liek vārīties katliņā. Lai Briseles kāpostos saglabātos vērtīgās vielas un aktivizētos nepieciešamās, tos nevajag pārāk ilgi vārīt. Vārot Briseles kāpostus 10-15 minūtes, tie saglabās gan savu koši zaļo krāsu, gan savu uzturvērtību.

Tikmēr nomizo burkānu un sagriez vai sarīvē to. Sagriez ābolu nelielos gabaliņos. Sakapā pētersīļus.

Kad Briseles kāposti ir uzvārījušies, nokās ūdeni. Pārliec Briseles kāpostus salātu bļodā, lai tie nedaudz atdziest. Tad pievieno burkānus, ābolus un pētersīļus. Pievieno salātiem sāli un piparus pēc garšas. Pievieno olīveļļu un kārtīgi samaisi.