Biskvīta torte

Dzeinna
Dzeinna 5. aprīlis 2018 08:47
647

Pēc ilgākas pauzes esmu atpakaļ!:)

Šogad Lieldienās izcepu biskvīta torti, sen nebiju cepusi biskvīta torti, bet sanāca garda kūka.:)

Biskvīta sastāvdaļas 

 5 olu dzeltenumi
6 olu baltumi
200 g cukurs
150 g milti
vaniļas cukurs

Gatavošanas gaita 

Gatavo, atsevišķi putojot dzeltenumus ar 100 g cukura, pēc tam baltumus ar 100 g cukura. Olu dzeltenumi jāsaputo līdz stadijai, kad izkusis cukurs un masa kļuvusi gaiša un krēmīga. Olu baltumus puto līdz stingrām putām un cukuru pievieno pamazām. Izsijā miltus  2 reizes. Pie saputotajiem dzeltenumiem liek baltumus un virsū vēl 3.reizi izsijā miltus. Masu sajauc, uzmanīgi maisot no augšas uz leju vienā virzienā.
 
 Cep veidnē (mana veidne 26 cm diametrā) sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā apmēram pusstundu.
 Atdzesē biskvītu, ideālā gadījumā 12 stundas (ja nav laika, vismaz -3- 4). (tad labāk var sagriezt biskvītu ripās)
Biskvītu sagriež 3 daļās. 
Krēmam izmantoju saputotu saldo krējumu ar pūdercukuru un pa vidu sviesta krēmu ar kakao (kā tortei Cielaviņai) Rotāju ar cukura graudiniem, riekstiem.

20180405084343-40301.jpg
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies