Biezpienmaize

pece
pece 12. aprīlis 2014 11:41
46539

Foto receptes nebūs! Bet tā kā biezpienmaize iznāca tik ļoti garšīga, burtiski kūst uz mēles, nolēmu ar recepti padalīties arī ar jums.

20140412112909-50231.jpg

Mīklai:

200 g sviesta (izņemiet laikus no ledusskapja)

150 g cukura

300 g miltu

2 tējkarotes cepamā pulvera (bez kaudzes)

šķipsniņa sāls

Mīkstu sviestu, saberž ar cukuru, miltiem un cepamo pulveri, sāli, kamēr sanāk "drumstalas". Mīklai ir jāsanāk birstoši irdenai, ne viengabalainai.

Biezpiena masai:

1 kg sīki saberzta biezpiena (gribēju nopirkt plātsmaižu biezpienu spainītī, bet bodē nebija, negribējās ņemties ar beržanu caur sietu, tāpēc es ņēmu ricoota biezpienu)

6 olas

150 ml saldā krējuma

150 g cukura (man bija brūnais, bet receptē minēts parastais, kas izrādījās beidzies)

Vaniļas cukurs

Citrona miziņa

Rozīnes, ja garšo (tās jāmērcē pirms tam, mūsmājās labāk ēdas biezpienmaizes bez rozīnēm, tāpēc neliku)

Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, visu samaisa. Atsevišķi saputo saldo krējumu, pievieno biezpiena masai. Tad saputo olu baltumus un arī pārlieku nemaisot, vairāk iecilājot, pievieno beizpiena masai.

Uz plāts vai formā ber mīklu, pa virsu pārliek biezpiena masu. Cep 180 grādos 40-50 minūtes.

Uzreiz varu pabrīdināt, ka šis daudzums ir krietni daudz un izskatās, ka varēsim pusi paķert līdzi ciemā, jo mūsu četru cilvēku ģimene, to nespēs noēst. Nākamreiz gatavošu mazāk.

Tiešām gardi! Labu apetīti!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
veesma 14. aprīlis 2014 15:19

Es arī kā reiz brīvdienās cepu biezpienmaizi, man recepte ļoti līdzīga, tikai visas sastāvdaļas uz pusi mazāk un saldā krējuma vietā skābais krējums un vēl liku mannu.

pece 13. aprīlis 2014 13:01

Varu papildināt, ka pat trešajā dienā tā garšo tik pat labi kā pirmajās divās un nekas nav nedz sakaltis, nedz kā citādāk sliktāks kļuvis. Trakoti garda!

VesmaSk 13. aprīlis 2014 08:43

Biezpienmaizes ir manas mīļākās. Un vispār - biezpiens jebkurā veidā.