Biezpienmaize
Foto receptes nebūs! Bet tā kā biezpienmaize iznāca tik ļoti garšīga, burtiski kūst uz mēles, nolēmu ar recepti padalīties arī ar jums.
Mīklai:
200 g sviesta (izņemiet laikus no ledusskapja)
150 g cukura
300 g miltu
2 tējkarotes cepamā pulvera (bez kaudzes)
šķipsniņa sāls
Mīkstu sviestu, saberž ar cukuru, miltiem un cepamo pulveri, sāli, kamēr sanāk "drumstalas". Mīklai ir jāsanāk birstoši irdenai, ne viengabalainai.
Biezpiena masai:
1 kg sīki saberzta biezpiena (gribēju nopirkt plātsmaižu biezpienu spainītī, bet bodē nebija, negribējās ņemties ar beržanu caur sietu, tāpēc es ņēmu ricoota biezpienu)
6 olas
150 ml saldā krējuma
150 g cukura (man bija brūnais, bet receptē minēts parastais, kas izrādījās beidzies)
Vaniļas cukurs
Citrona miziņa
Rozīnes, ja garšo (tās jāmērcē pirms tam, mūsmājās labāk ēdas biezpienmaizes bez rozīnēm, tāpēc neliku)
Biezpienam pievieno olu dzeltenumus, cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu, visu samaisa. Atsevišķi saputo saldo krējumu, pievieno biezpiena masai. Tad saputo olu baltumus un arī pārlieku nemaisot, vairāk iecilājot, pievieno beizpiena masai.
Uz plāts vai formā ber mīklu, pa virsu pārliek biezpiena masu. Cep 180 grādos 40-50 minūtes.
Uzreiz varu pabrīdināt, ka šis daudzums ir krietni daudz un izskatās, ka varēsim pusi paķert līdzi ciemā, jo mūsu četru cilvēku ģimene, to nespēs noēst. Nākamreiz gatavošu mazāk.
Tiešām gardi! Labu apetīti!
Es arī kā reiz brīvdienās cepu biezpienmaizi, man recepte ļoti līdzīga, tikai visas sastāvdaļas uz pusi mazāk un saldā krējuma vietā skābais krējums un vēl liku mannu.
Varu papildināt, ka pat trešajā dienā tā garšo tik pat labi kā pirmajās divās un nekas nav nedz sakaltis, nedz kā citādāk sliktāks kļuvis. Trakoti garda!
Biezpienmaizes ir manas mīļākās. Un vispār - biezpiens jebkurā veidā.