Biezpiena mīklas pīrādziņi

Autors: pece, 2016. gada 9. oktobris, 21:56:36
Biezpiena mīklas pīrādziņi

Jūs jau zinat, ka es esmu sena un šī recepte kaut kur uzradās manos skolas gados. Tā nu tā turpina dzīvot. Īst i nezinu vai tos vajadzētu saukt par pīrādziņiem vai cepumiem, bet galu galā svarīgi ir kā garšo!

Mīkla ir gaužām vienkārša:

100 g istabas t sviesta

200 g biezpiena - ja graudaināks, vairāk jutīs biezpienu, ja smalkāks un mitrāks, mīkla sanāks viendabīgāka, garšīgi ir abi varianti

~150 g miltu -miltu daudzumu mazliet ir jājūt;

šķipsniņa sāls un 1 tējkarote cepamā pulvera

Mīklu rūpīgi samīca un ieliek atdzsēties ledusskapī uz 1/2 stundu. Izņem un sadala divās daļās, saveļ bumbu un saplacina. Izrullē uz ar miltiem apbārstītas virsmas tā, lai sanāk aplis.

Pildījums - pamatversijā uz izrullētās mīklas ber cukuru un mazliet pierullē, lai nebirst nost. Advancētākā versijās var ietīt mīklā ābolu, ievārījumu,  marcipānu vai ko nu sirds kāro. Šoreiz bija ar āboliem un parastie.

Apli sagriež kā torti bez vidiņa 12 gabaliņos (uz pusēm, uz pusēm un katru ceturto daļu 3 vienādos gabaliņos) un sarullē sākot no platākās malas uz centru.

Liek uz plāts un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos minūtes 15-20, kamēr zeltaini.

Lai labi garšo!

 

Rudens recepšu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.