Biezpiena mīklas pīrādziņi
Jūs jau zinat, ka es esmu sena un šī recepte kaut kur uzradās manos skolas gados. Tā nu tā turpina dzīvot. Īst i nezinu vai tos vajadzētu saukt par pīrādziņiem vai cepumiem, bet galu galā svarīgi ir kā garšo!
Mīkla ir gaužām vienkārša:
100 g istabas t sviesta
200 g biezpiena - ja graudaināks, vairāk jutīs biezpienu, ja smalkāks un mitrāks, mīkla sanāks viendabīgāka, garšīgi ir abi varianti
~150 g miltu -miltu daudzumu mazliet ir jājūt;
šķipsniņa sāls un 1 tējkarote cepamā pulvera
Mīklu rūpīgi samīca un ieliek atdzsēties ledusskapī uz 1/2 stundu. Izņem un sadala divās daļās, saveļ bumbu un saplacina. Izrullē uz ar miltiem apbārstītas virsmas tā, lai sanāk aplis.
Pildījums - pamatversijā uz izrullētās mīklas ber cukuru un mazliet pierullē, lai nebirst nost. Advancētākā versijās var ietīt mīklā ābolu, ievārījumu, marcipānu vai ko nu sirds kāro. Šoreiz bija ar āboliem un parastie.
Apli sagriež kā torti bez vidiņa 12 gabaliņos (uz pusēm, uz pusēm un katru ceturto daļu 3 vienādos gabaliņos) un sarullē sākot no platākās malas uz centru.
Liek uz plāts un cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 180 grādos minūtes 15-20, kamēr zeltaini.
Lai labi garšo!
Rudens recepšu konkurss
Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.
Nu ja, dikti pieprasīti.
Mans jaunksungs šovakar sataisīja traci - kur ir cepumiņi, lai gan vakar mūsmājās dubultporcija izzuda bez pēdām pārmēru ātri!
Uzcepu dubultporciju ar marcipānu... palikuši 8 cepumiņi
Atceros ,ka taisiju saadus piiraadzinus ar zaaveetu galu ieksaa ,un tad pie viena arii cepumus no taas pasas miiklas!
Tagad vairs netaisu-liekas mazliet par treknu.
Jap, bērnības garša
O! Šie ir lieliski - atceros no skolas laikiem - reiz mājturībā bija jāgatavo šie. Un vispār - sakārdināji! Zinu, ko šodien cepšu, jo visas sastāvdaļas mājās ir
Paldies! 