Biezpiena,mandeļu Lieldienu saulainā Pasha.

taschinka
taschinka 28. marts 2013 00:00
1936

 

 

Sastāvdaļas:

400g biezpiens

100g sviests

100g svaigais siers

100g skābais krējums

2 olas

4 ēd.k cukurs

pāris tēj.k vaniļas cukurs

100g mandeles

1/2 tēj.k kurkuma

sauja žāvētas aprikozes  

DEKORĒŠANAI:

mandeļu skaidiņas

šokolāde

dzērveņu želeja

apelsīna daiviņas

 

 

Pagatavošana:

Olas sakuļam ar skābo krējumu un cukuru,iemaisam kurkumu.Maisam ar putojamo slotiņu ne ar mikseri.

Smalki sagriežam žāvētās aprikozes,iemaisam massā.

Liekam uz uguns un nepārtraukti maisot karsējam uz nelielas uguns,gaidam līdz sāk biezēt.

 

Massa sabiezē biezā krēmā.Ļaujam tai pilnība atdzist.

 

 

Biezpienu sablenderējam kopā ar mīkstu sviestu un svaigo sieru.Sviestu nekausējam,bet paturam pāris stundas istabas tempertūrā.

Mandeles apgrauzdējam,atdzesējam un sablenderējam.

Biezpiena massā iemaisam mandeles.

 

 

Saputojam kopā biezpiena massu ar vārīto olu massu un vanias cukuru,noaršojam vai pietiekami salda.

 

Traukā,manā gadījumā puķupodā,jo tam apakšā ir caurumiņi,lai sūkalas tecētu ārā.Liekam marli,kas salocīta divās kārtās,iekšs marles biezpiena massu.

Pārlokam pāri marles malas,piespiežam massu.

 

 

Puķu podu liekam trauciņā,jo tecēs ārā nedaudz sūkalas.

Uz massas liekam kaut ko smagu.

Turam aukstumā ap 12 stundām.

 

Izņemam no trauka gatavo pashu.

 

Uzmanīgi noņemam marli.

Lūk,skaista, saulaina Lieldienu pasha gandrīz gatava.

 

Tālāk piestrādāsim pie vizuālā...

Apkart aplejam želeju.

 

Izkausējam sokolādi un aplejam ar to pashu.

Apberam ar mandeļu skaidiņām...

 

Skaisti...

 

 

 

 

No divām apelsīna šķēlītēm uzliku kaut ko līdzīgu taurentiņam....aplēju ar šokolādi un uzbēru cukura graudiņus.

 

 

Pasha ir ļoti mīksta,maiga,krēmīga,attiecīgi to skaisti šķēlītēs sagriezt nebūs iespējams.

Bet tieši tā krēmīgā garša šajā visā ir tieši super.....

 

 

 

Ļoti,ļoti garda.....

 

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies