Bietēs marinēta laša salāti ar paipalu olām un kaperiem

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 9. decembris 2020 12:36
175

Sastāvdaļas

250 g laša filejas Rimi

12 paipalu olas Rimi

50 g rukolas Rimi

1 šalotes sīpols Rimi

2 citroni 

100 ml svaigas biešu sulas

30 ml olīveļļas I Love Eco 

60 ml kļavu sīrupa

2 ēd. k. kaperu

10 g sinepju sēklu

1 tējk. sāls  

Pagatavošana

Biešu sulu sajauc ar sāli un sinepju sēklām un pārlej laša filejai. Atstāj ledusskapī uz vismaz 2 stundām. Citroniem izgriez filejas un atstāj traukā ar visu sulu. Sagriez sīpolu, pievieno tējkaroti citrona sulas un tējkaroti kļavu sīrupa. Iemarinēto lasi nosusini uz papīra dvieļa. Karsē biešu sulu ar 20 ml kļavu sīrupa, līdz sinepju sēklas sāk karamelizēties. 

Novāri paipalu olas 2 minūtes ar čaumalu vai 1 minūti bez čaumalas. Kārto salātus – uz rukolas liec laša šķēlītes, kaperus, paipalu olas, citrona filejas un karamelizētās sinepju sēklas. Atlikušo citronu sulu sajauc ar kļavu sīrupu un olīveļļu un pārlej to salātiem.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies