Bezglutēna kabaču pica ar vistu un greipfrūtu

isabella
isabella 31. janvāris 2018 07:17
578

Visiem kabaču mīlētājiem un slaidās līnijas ievērotājiem

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 2 kabači;
  • 3 olas;
  • 1,5 ēdamkarotes kartupeļu cietes;
  • 1/2 tējk. žāvētas dilles, var arī pielikt svaigas;
  • 1 tējk. cepamais pulveris;
  • 1 tējk.picu garšvielas, ja ir vēlme
  • sāls
  • milti, rīvmaize vai manna

Ieslēdzam cepeškrāsni, lai sasildās.

Kabačus nomazgā un sarīvē uz rīves, ņēmu visrupjāko rīvi, ja ir vēlme var arī uz vismazākās. Vēlos precizēt, ka ņēmu jaunos kabačus, kas nozīmē, ka mitrumu tie tur sevī un no sarīvētās masas šķidrums neatdalīsies, bet ja Jums ir vecie kabāci, tad sarīvētos kabačus, pirms ķerties pie nākamā soļa, vajag nospiest lieko šķidrumu, citādi liekais mitrums neizcepsies un picas pamatnes vietā iegūsiet putru.

Samaisīt kabaci ar dillēm, olām, kartupeļu cieti un cepamo pulveri.

Sanāk tāda mīkla, kurai pievienojam sāli pēc garšas un pēc vēlēšanās mīļākās garšvielas. Es izmantoju picas garšvielu, kurai jau bija pievienota sāls, tāpēc atsevišķi to nepievienoju.

Silikona formu aplēju ar ūdeni, iesmērēju ar sviestu un uzkaisīju kukurūzas miltus, bet varat uzkaisīt mannu vai rīvmaizi. 

Ielejam mīklu formā un liekam cepties. Kamēr cepjās pamatne sagatavojam pildījumu.

Pildījumam:

  • 1 greipfrūts
  • 5 ēd.k.sojas mērce
  • 1 burkāns
  • 200 g vistas fileja
  • 100 g siera
  • olīveļļa
  • 1 tējk. Provansas garšvielas

Vistas fileju sagriežam mazos gabaliņos, pievienojam Provansas garšvielas un sojas mērci, samaisām un noliekam uz pusstundu marinēties.

Sarīvējam burkānu.

Notīram greipfrūtu, sagriežam mazās daļiņās.

Sarīvējam sieru.

Skatāmies vai picas pamatne nav uzcepusies, manējā bija, atstājam cepeškrāsni mazliet atdziest. Pa to laiku apcepam vistas fileju olīveļļā. Varam arī apcept burkānus kopā ar vistas fileju vai arī svaigus pievienot picas pamatnei.

Uz pamatnes liekam vistas fileju, greipfrūta daļiņas uz tās, sarīvēto burkānu, var arī pievienot sāli, piparus, pēc garšas, es nepievienoju, un tad sieru uzkaisam, mmm.

Cepu aptuveni 10 minūtes, bet skatamies, lai nepiedeg pamatne.

MMm.. garda picas šķēle. Labu apetīti!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies