Bezē kūka ar apelsīniem
Sastāvdaļas
6 gab. / 220 g olas baltuma Rimi
300 g pūdercukura
2 ēd. k. ogu etiķa
2 ēd. k. kukurūzas cietes
Krēmam
6 olu dzeltenumi Rimi
2 ēd. k. kukurūzas cietes
120 g cukura Rimi
250 ml piena Rimi 3,5%
1,5 paciņas krēmsiera Ica
4 filēti apelsīni dekorācijai
Pagatavošana
Sakarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem ventilatora režīmā. Ar mikseri maksimālā ātrumā sakul olas baltumus, lēnām pievienojot pūdercukuru. Jāputo vismaz 10 minūtes. Izmantojot koka vai konditorejas lāpstiņu, iecilā cieti, tad etiķi. Izveido kūkas formu, liec uz cepamā papīra. Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 110 grādiem un cep kūku 1 stundu 50 minūtes. Atdzesē.
Tikmēr pagatavo krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru, cieti un pienu sildi ūdens peldē, līdz krēms sabiezē. Atdzesē. Saputo, pievienojot krēmsieru. Dekorē ar apelsīna filejām.