Bezē deserts ar svaigo sieru un ogām

veesma
veesma 12. marts 2014 10:22
2800

Piedāvāšu ļoti garšīgu desertu no krēmsiera Rasa.

Desertam vajadzēs:

- 4 olu baltumi;

- 300 g pūdercukurs Danssuker;

- 1 EK citrona sulas;

- 200 g saldā krējuma;

- 1 paciņa klasiskais krēmsiers RASA;

- 3 EK cukura;

- dažādas ogas;

- blendētas zemenes ar cukuru.

Gatavosim deserta pamatni.

Olu baltumus putojam līdz vieglām putām, pamazām pievienojot pūdercukuru (es izmantoju Dansukker pūdercukuru, jo man šī zīmola produkti patīk)un putojam līdz olu baltums kļuvis stingrs. Pievienojam putojot arī vienu EK citrona sulas.

20131013200457-33622.jpg

Olu baltumus liekam ar ēdamkaroti uz cepešpannā izklāta cepampapīra. Liekam sakarsētā cepeškrāsnī 180 grādos uz 5 minūtēm, pēc tam samazinām uz 130 grādiem un cepam 1 stundu.

20131013200944-97683.jpg

Kad cepumi gatavi, cepeškrāsni izslēdzam un paturam līdz cepumi atdziest.

Pamatne desertam gatava.

20131013201331-82870.jpg

Gatavojam krēmu.

Saputojam saldo krējumu ar cukuru un pievienojam klasisko krēmsieru RASA.

20131013201929-73561.jpg

20131013202109-64160.jpg

Tālāk sagatavojam dažādas ogas. Patreiz ļoti gardas ir rudens avenes.

Var izmanot arī saldētas ogas.

20131013202932-19130.jpg

Sagatavojam atlaidinātas, sablendētas svaigas zemenes ar nedaudz cukuru (šeit šoreiz izmantoju Optima parasto cukuru).

20131013203117-30620.jpg

Šķīvī ielejam nedaudz sablendētās svaigās zemenes un ieliekam sacepto olu baltumu  pamatni. 

20131013203806-62602.jpg

Uz olu baltumu pamatnes liekam virsū sagatavoto krēmu.

20131013204052-35588.jpg

Dekorējam ar ogām. Gan svaigām, gan saldētām.

20131013204440-23017.jpg

20131013204634-93116.jpg

20131013203558-95057.jpg

Desertu gatavoju divas dienas. Manai ģimenei ļoti garšoja. Vīrs bija sajūsmā par desertu.

Aizsūtīju arī draudzenei. Pēs tam saņēmu atsauksmes, ka neko tik garšīgu viņa nebija sen ēdusi. Izbaudījusi šo ēdienu ar baudu.

20131013210328-92533.jpg

Pagatavojiet un baudiet arī Jūs šo gardo desertu!

 

Vēsma

 

 

Meklējam Desertu karalieni!

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
veesma 13. marts 2014 07:52 hiperkeri

Gaidīšu pasūtījumu!

hiperkeri 12. marts 2014 19:13

mmm,nu supereleganti!!!
Es šitādu gribētu daudz,jo izskatās,ka tas ir Īstu Dāmu deserts:)
Man vajag kārtīgu izēšanos,ja kaut kas ir tik apetītlīgs,cik izskatās šis:) Vēsma- es vēl arvien neesmu atmetusi cerību sev uz dzimeni pasūtīt pie Tevis Īstu Lauku Torti!:)

veesma 12. marts 2014 13:54 cerite

Noteikti pamēģināšu ar aveņu garšu, esmu jau šo jaunumu arī izmēģinājusi kūkā uz 8.martu. Ļoti garšīgi.
Tad, kad šo gatavoju, tad vēl šo pēdējo jaunumu nebija.

Cerīte 12. marts 2014 13:23

pAMĒĢINI KLASISKĀ KRĒMSIERA VIETĀ rASU AR AVEŅU VAI CEPUMU GARŠU.

Kerstyna 12. marts 2014 10:30

(Y)
ļoti interesanti. Un garšīgi arī , vismaz - izskatās garšīgi :)