Benediktīniešu olas jeb kā tās izvārīt bez čaumalas

sandijasieviesuklubs
sandijasieviesuklubs 9. aprīlis 2012 09:40
996

Izvārīt olu bez čaumalas ir ļoti vienkārši. Nesaprotu, kā es agrāk to nezināju un neliku lietā, jo šobrīd tieši šādi gatavotas olas ir mana vīrieša brokastu top 1!

Pagatavošana:

2 personām vajadzēs 2 olas

Dziļa panna vai katliņš

Etiķis

{fotoblog:2386}

Ja vāra vienu olu, labāk izvēlēties katliņu, ja divas, tad var pannu.

Katliņā ielej ūdeni, liek vārīties, gaida, kamēr ūdens burbuļo. Pielej nedaudz etiķa - tas palīdzēs olai savilkties. Iesit olu krūzītē un uzmanīgi ielaiž vārošajā ūdenī. Ja vāra divas olas, tad pannā ieliek kādas formiņas, kur olas ielaist, piemēram, lielas piparkūku formas vai aplīšu formas, kas palīdzēs tām neizjukt un nesaplūst kopā.

Vāra kādas 3 minūtes,kamēr ola apvilkusies, bet dzeltenums vēl mīksts. Uzmanīgi izceļ ārā un uzliek uz šķīvīša, lai notek ūdens.

Gatavo grauzdiņu vai pankūku. Apaļo rauga pankūku, kas ir tradicionālās Benediktīniešu olas receptes pamatā, pagatavot no rīta brokastīs var, bet ne vienmēr to gribēsies darīt, tāpēc es izmantoju grauzdiņus. Kamēr ola vārās, ielieku tosterī maizi un uzgrauzdēju. Ļoti garšīgi šīs bez čaumalu olas garšos uz maizes, kopā ar tikko ceptu bekona šķēlīti!

Noteikti olai pa virsu vajag kādu mērcīti - es izmantoju gatavās Holandiešu tipa mērces, ko nedaudz uzlaboju ar Tabasco pilīti un pipariem! Taču, protams, derēs arī kāda garda majonēze!

Grauzdiņa vietā var būt arī krāsnī cepta siermaizīte!

Sieviešu Kluba diskusijai - kā Tu gatavo olas bez čaumalas?

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Ilze_Liekmane 10. aprīlis 2012 08:28

Šis izskatās interesanti :D Viena no manām draudzenēm olu kulteni kaut kādā vārīšanas ceļā dabū gatavu, esmu ēdusi, bet neesmu redzējusi procesā - garšīgi :D

pece 9. aprīlis 2012 11:55

Izklausās gardi, varbūt saņemšos pamēģināt!