Bekona un Briseles kāpostu salāti

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 20. novembris 2015 00:00
2911

Sastāvdaļas:

  • 6 šķēles bekona
  • 4 duči Briseles kāpostu
  • 1 citrons
  • 1 apelsīns
  • 1 liels šalotes sīpols
  • 1 tase mandeļriekstu
  • 1/2 tase olīveļļas
  • sāls, pipari
  • 1 tase pekorīno siera

Pagatavošana:

Uzcep bekonu, sadala gabaliņos.

Sakapā šalotes sīpolu. Izspiež citrona un apelsīna sulu, pārlej sīpoliem. Pievieno eļļu, lēnām maisot, līdz veidojas krēmīga mērcīte. Pievieno sāli un piparus. Ieliek ledusskapī līdz salātu pasniegšanas brīdim.

Kārtīgi notīra Briseles kāpostus un sagriež smalkās strēmelītēs.

Sablenderē mandeļriekstus.

Sajauc kopā 3/4 mandeļriekstu, sarīvēta siera, bekona un Briseles kāpostu, kārtīgi samaisa. 

Pirms pasniegšanas pārlej mērci un pārkaisa atlikušos mandeļriekstus, bekonu un sieru. Ja nepieciešams, pievieno pāris karotes olīveļļas.

Lai labi garšo!

*http://pinchofyum.com/bacon-and-brussel-sprout-salad#more-4289

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Marta Marta 20. novembris 2015 13:02

Izklausās garda, man garšo gan bekons, gan Briseles kāposti :D