Baklažānu tornīši

Autors: thezeezee, 2016. gada 15. augusts, 21:41:01
Baklažānu tornīši

 Gatavošana TheZeeZee stilā nozīmē, ka maltītes pagatavošana ir ātra un vienkārša. Šie baklažānu tornīši ir manas draudzenes recepte, kura kļuvusi iecienīta arī manā virtuvē. Būtībā pagatavošana ir ļoti vienkārša, taču viss noslēpums slēpjas baklažānu apstrādē pirms likšanas cepeškrāsnī.

Vienu vidēja izmēra (tomēr gatavu) baklažānu griežam šķēlēs, tāpat kā tomātus un mocarellu. Baklažānus apber ar sāli un ierīvē no abām pusēm, ļauj dažas minūtes sasuloties, pēc tam tos nomazgā un nosusina – šis triks noņem baklažāna rūgto garšu (kas šad un tad mēdz parādīties).

20160815214052-17608.jpg

Un pārējais ir ļoti viegli: kārto tornīšus uz cepampapīra – baklažāns, tomāts, baklažāns tomāts. Uzber arī garšvielas. Es izmantoju tikai nedaudz sāls un baziliku, bet to var darīt pēc vēlmēm. Pievieno arī nedaudz eļļas, lai labāk izcepjas. Liek cepeškrāsnī. Kad baklažāni mīksti (~15 min, bet atkarīgs no baklažāna gatavības pakāpes), katram tornītim uzliek mocarellas siera šķēli un uz pāris minūtēm liek atpakaļ krāsnī. Kad siers izkusis, ņem laukā.

Labu apetīti! :)

Brīvais blogu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.