Baklažānu-spinātu salāti

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 14. augusts 2017 15:00
1128

Nepieciešams:

  • 1 baklažāns
  • 2-3 saujas spinātu
  • sauja saulē kaltētu tomātu
  • nepilna sauja valriekstu vai mandeļriekstu
  • 1 sarkanais sīpols
  • svaigs vai kaltēts baziliks
  • sāls, pipari
  • 1/2 citrona sula
  • olīveļļa

Pagatavošana:

Baklažānus sagriež šķēlītēs, apslaka ar olīveļļu un pārkaisa ar sāli, liek cepties uz grila. Baklažānus cep līdz zeltaini brūnam tonim (3-4 minūtes no katras puses).

Traukā sajauc kopā mērces sastāvdaļas - olīveļļu (ja saulē kaltētos tomātus iegādājies eļļā, vari izmantot to pašu eļļu), citrona sulu, smalki sakapātus sīpolus, sasmalcinātus riekstus (lai iegūtu izteiktāku garšu, riekstus var pirms tam apgrauzdēt uz pannas), baziliku, sāli un piparus.

Bļodā saber spinātus, baklažānus un saulē kaltētus tomātus, pārlej ar sagatavoto mērcīti. 

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies