Baklažānu salāti

Linduchy
Linduchy 3. februāris 2019 13:38
513

Kā pagatavot baklažānus? Te būs ļoti vienkārša baklažānu salātu recepte - ātri, garšīgi un veselīgi.

Sastāvdaļas:

  • 1 neliels baklažāns
  • 2 iepakojumi Mozzarella siera
  • redīsu dīgsti
  • granātābols
  • sālsūdens
  • oregano (raudene)
  • eļļa cepšanai
Pagatavošana:
Baklažānu sagriez ripiņās. Bļodiņā ielej ūdeni un pievieno sāli. Saliec baklažāna ripiņas sālsūdenī un atstāj uz 10-15 minūtēm. Pēc tam ūdeni nolej, bet baklažānus nosusini ar papīra dvielīti.
Uzkarsē uz pannas eļļu. Liec cepties baklažānus - apcep no vienas puses, tad apgriez otrādi, pārkaisi nedaudz raudenes, turpini cept. 
Sagriez Mozzarella sieru plānās šķēlītēs. Uz katra baklažāna ripiņas liec pa šķēlītei. Uzliec pannai vāku un turpini cept vēl dažas minūtes, ļaujot sieram pakust.
Apceptos baklažānus saliec uz papīra dvielīša, lai nosusinātu lieko eļļu. Tad ripiņas kārto uz šķīvja, pārkaisi granātābola sēkliņas un redīsu dīgstus.
Lai labi garšo!
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies