Aukstā skābeņu zupa III
1909
Zupas pagatavošanai ir vajadzīgs:
4 vārīti palieli kartupeļi
3 vārītas olas
4 nelieli svaigi gurķi
liela sauja skābeņu
mazliet saļumu t.sk, diļļu
1 l kefīra
300 ml ūdens
provansas garšvielu maisījums bez sāls (var izmantot salātu garšvielas)
Sāls
Skābenes rūpīgi nomazgā un sasgriež, pārlej ar ūdeni un vāra 5 minūtes, pēc tam atdzesē.
Sasmalcina pārējās sastāvdaļas. Pievieno skābenes ar visu ūdeni. VIsu rūpīgi izmaisa un ļauj zupai nogatavoties kādu stundu.
Mamma bija izvārījusi skābeņu zupu, teicu ja tev būtu aukstā skābeņu zupa es noteikti ēstu, jo šodien tik karsts bija, ka neko karstu negribējās, tad nu atveru SK un viena tāda recepte priekšā, būs jāiesaka mammai.
Mmmm, gardi gan...


Tas ir garšīgi! Es pati arī līdzko parādijās pirmās skābenes tādu gatavoju savai ģimenei. Pat mazā meitiņa ēda gardu muti