Augļu-želejas deserts
1447
Šoreiz virtuvē tapa kaut kas netradicionāls.
Ļoti krāsains, veselīgs, svaigs un saldi skābens deserts – Alojas želeja “Persiks” ar mango, banānu un jāņogām.
Sastāvdaļas:
- 1 Alojas želeja “Persiks” (80 g)
- 0.5 l ūdens
- 1/2 mango
- 1 banāns
- sauja jāņogu
Alojas želejas pagatavošana ir superviegla – uzvāri 0.5 l ūdens, verdošā ūdenī ieber želejas masu, maisot gaidi, kad izšķīdīs želatīns, tad ielej šķidrumu trauciņā un atdzesē, ļaujot masai sastingt (leduskapī). Tieši tik vienkārši! Te nav nekādas īpašās pavārprasmes nepieciešamas. Viegli pagatavojams un garšīgs deserts.
Želeja tika pagatavota atsevišķā traukā, lai vēlāk katrs var papildnāt savu desertu ar vēlamo želejas daudzumu un augļiem.