Ātri marinētās bietes

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 29. februāris 2016 17:31
5993

Vienu dienu cepu krāsnī siļķu sacepumu, pie kura sakārojās marinētas bietes. Zvans draugam, un tapa maģiski kārdinošas bietes, kuras nu jau vairākkārtēji pagatavotas, jo ēd visi, divgadnieku un suni ieskaitot:D

Kaķsieviete, Tu arī man uz kuģa stāstīji, kā gatavo marinētas bietes, bet es neatceros, kas Tev tur sastāvā bija. Cerams, ne šo recepti izmanto:) Ja tā, tad piesaki savas autortiesības, citādi tās pieder manai draudzenei L. un man, jo šo to no sevis izmainīju sastāvā. (Draudzene nelika sīpolu, bet lika ķiploku, kā arī nelika aveņu etiķi, bet parasto galda. Man jau šķiet, ka aveņu etiķis ir ļoti piemērots biešu ēdieniem. Ak, jā, sāls arī man klāt neprasījās).

Un tātad, lai iemarinētu 2-3 bietes, nepieciešams:

2 sarkanie sīpoli

8 smaržīgie pipari

5 krustnagliņas

3 ēdamkarotes cukura

glāze aveņu etiķa

2 kanēļa miziņas

Visu sajauc kopā, uz pannas uzkarsē, uzliek vāku un sautē kādas minūtes 5 Tad visu pārlej novārītām, sagrieztām bietēm un atstāj ievilkties. Vislabāk, protams, ilgāk, bet ēdamas tās ir jau pēc minūtēm 15-30. Super viegli un tiešām ekselenti. Nekā sarežģīta, toties pavisam savādāka garša kā tām, kas veikala burkās.

Vīrs reiz bietes noglabāja burciņā, kad bija palicis pāri, pieliekot klāt kanēļa miziņu (to pašu, kas bija sautējusies marinādē). Nu ļoooti interesanta garša sanāca. Visi slavēja un ēda kā traki:)

Noteikti iesaku izmēģināt,- redzēsiet, vairs veikala marinādes negribēsiet.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
Linduchy 29. februāris 2016 17:39

Nē, šī nav mana recepte. Es cukuru nelieku vispār :)