Armands Simsons, Jana Duļevska un brāļi Šici ieved jaunas garšas savās burgeru receptēs
Janas Duļevskas veģetārā burgera recepte 2 personām:
2 kliju maizītes burgeriem
200 g svaigs lasis
150 g Dor Blue siers
1 citrons
Dilles
IceBerg salātlapas
Svaigie dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika)
Burgeru mērce
Uz grila liek grilēties kliju maizītes, apgrauzdējot tās no abām pusēm. Lasi sagriež plānās šķēlītēs un liek grilēties uz grila blakus maizītēm. Kad burgeru maizītes apgrauzdētas, tās noņem un uz vienas puses liek salātlapas, tomātu, gurķi vai papriku pēc izvēles. Virsū smērē burgeru mērci un sāk kārtot uzgrilēto lasi. Tad pievieno nedaudz citrona sulas. Pa virsu kārto Dor Blue sieru, dilles, virsū liek tomātu, gurķi vai papriku pēc izvēles. Vēl nedaudz uzsmērē mērci un uzliek otru kliju maizītes pusīti. Burgeru liek uz grila, lai siers nedaudz izkūst. Kad siers izkusis, burgers ir gatavs pasniegšanai.
Armanda Simsona pikantā burgera recepte 2 personām:
2 burgeru maizītes
2 gab. sasmalcinātā liellopa gaļa burgeriem (300 grami)
100-120 g bekona
50-70 g treknā siera
Ananass
Apelsīns
IceBerg salātlapas
1 čili pipars
Svaigi dārzeņi (tomāts, gurķis, paprika)
1 balts sīpols
Saldā čili mērce
Uz grila liek grilēties burgeru maizītes, apgrauzdējot tās no abām pusēm. Blakus liek grilēties gaļu. Bekonu sagriež plānās šķēlītēs un liek grilēties uz grila blakus gaļai un maizītēm. Sagriež sīpolu, svaigos dārzeņus, apelsīnu un ananasu. Apgrauzdētās maizītes noņem no grila, vienu no pusītēm pārsmērē ar sweet čili mērci, liek salātlapu, vienu apelsīna un tomāta šķēli, un grilēto bekonu. Virsū liek grilēto gaļu, pievienojot smalki sagrieztus čili piparus. Virsū kārto sīpola šķēli, grilētu ananāsu šķēlīte un sieru. Visu pārsmērē ar saldo čili mērci, uzliek salātlapu un otru burgeru maizītes pusīti. Burgers ir gatavs pasniegšanai.
Brāļu Šicu spēka (klasiskā) burgera recepte 2 personām:
2 burgeru maizītes
2 gab. sasmalcinātā liellopa gaļa burgeriem (300 grami)
Marinēti gurķi
Svaigi dārzeņi (tomāts)
Siers pēc izvēles
Salātlapas
Burgeru mērce
Uz grila liek grilēties burgeru maizītes, apgrauzdējot tās no abām pusēm. Blakus liek grilēties gaļu. Sagriež tomātus un marinētos gurķus. Uz vienas no grilētās maizītes uzsmērē burgeru mērci, liek virsū salātlapu un izvieto tomāta šķēli un marinētos gurķus. Tad liek virsū grilēto gaļu un siera šķēli. Virsū uzsmērē mērci, liek virsū maizītes otru pusīti, un liek uz grila, lai siers nedaudz izkūst. Kad siers izkusis, burgers ir gatavs pasniegšanai!