Ar šampinjoniem un rīsiem pildīti kāpostu tīteņi

Autors: Linduchy, 2015. gada 12. jūnijs, 10:26:16
Ar šampinjoniem un rīsiem pildīti kāpostu tīteņi

Konkursā nepiedalos, bet padalīšos ar savu jūnija garduma recepti ;)

Sastāvdaļas:

8 lielas kāpostlapas

125g rīsu

300-400g svaigu šampinjonu

1 liels vai 2 nelieli sīpoli

1/2 glāze piena

2 ēdamkarotes tomātu mērces

1 tējkarote miltu

eļļa cepšanai

ūdens

sāls, pipari

lociņi tīteņu pārsiešanai

Pagatavošana:

Rīsus novāra ūdenī (rīsu vārīšanas pamācība ir uz katras paciņas). Pēc garšas pievieno sāli.

Kāpostlapas dažas minūtes patur verdošā ūdenī.

Sagriež 2/3 sēņu, sasmalcina 1/2 sīpola - apcep un pasautē uz pannas. Pievieno tomātu mērci un garšvielas. Sajauc kopā ar rīsiem.

Masas piciņas liek uz izklātām kāpostu lapām, satin, pārsien ar lociņiem un liek cepties uz pannas uzkrasētā eļļā. Apcep tīteņus no visām pusēm.

Uz pannas apcep atlikušās sēnes un sīpolu, iemaisa miltus, pārlej ar 1/2 glāzi ūdens un uzvāra. Kad uzvārījies sēņu buljons, pievieno pienu - dažas minūtes pavāra.

Apceptos tīteņus saliek katliņā, pārlej ar mērci un sautē 5-10minūtes.

Lai labi garšo!

Bilde: http://www.kentlikadin.com/gribe-karsi-kalkan-gorevi-yapan-sebze-ve-meyveler.html#prettyPhoto