Ar biezpienu pildīti tomāti

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 14. augusts 2016 21:34
1546

Sanāca pie tantītes iepirkt garšīgus tomātus. Un tagad vispār ir īsts tomātu laiks (vai īsti īstais ir vēlāk?:D), tāpēc tie jāēd katru dienu. Un tā kā arī biezpienu patērējam mega daudz, izlēmu abas sastāvdaļas salikt kopā. Šo ēdienu var ēst gan brokastīs vienu pašu (tik drusku ātrāk jāpieceļas), var pasniegt pusdienās vai vakariņās, piedevās piedāvājot maizi, gaļas bumbiņas utt.  Ēdiens ir dažādi variējams. Bet pamatu pamats ir tomāti un biezpiens-tas, kas garšo mums visiem.

Nepieciešams-5 lieli un stingri tomāti jeb apmēram 1 kg.

Biezpiens-200 g

Ķiploks-3 daiviņas

Pētersīļi, baziliks, melnie pipari, sāls

Eļļa-apmēram 4 ēdamkarotes

Rieksti apmēram 50 g. Es liku zemesriestus šoreiz, bet var tos, kas labāk garšo.

Cietais siers-apmēram 50 g (man bija Trikata Reserve)

Un tā: nomazgā tomātus, sagriež zaļumus sīki un smalki, sasmalcina riekstus.  Traukā sajauc biezpienu ar garšvielām, eļļu, piespiež ķiploku un pieber riekstus. Visu masu sajauc kopā. Nogriežu tomātiem virsējo kārtu un ar karoti izņem sēklotni. Tā noderēs kaut vai tomātu mērces pagatavošanai pie pastas. Tad liek tomātus ieeļļotā cepešveidnē, bet  tukšajos tomātos ar karoti liek pildījumu. Pārber ar sarīvētu cieto sieru. Viss darbs. Liek krāsnī uz 20 minūtēm 170 grādos. Kad nāks gatavi, jutīsiet ar degungalu:)

Ļoti, ļoti garšīgi, sātīgi un veselīgi!

P.S. Biezpiena vietā esmu likusi arī mocarellu, bet man tomēr ne konsistence, ne garša nepatika tik ļoti kā ar biezpienu gatavotie. Kaut salikums tomāts un mocarella, protams, ļoti tuvs.

 

Brīvais blogu konkurss

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies