Aikagaršo:Aprikožu čili mērce

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 16. jūlijs 2014 02:12
3466

Piedāvāju izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās Tevi vienaldzīgu.

Pagatavošana laiks: 30 min

Porcija: dažas burciņas gardās mērces


Nepieciešams:


  • Aprikozes - 1 kg

  • Apelsīni – 2-3 gab.

  • Čili pipars - 1 gab.

  • Laims – 1 gab.

  • Brūnais cukurs – 3 ēdamk.

  • Ķiploks – 2-3 daiviņas

  • Citronzāle – 1 gab.

  • Ingvers – 5mm saknes

  • Sāls - šķipsniņa


Pagatavošana:


  1. Noskalo aprikozes un attīri tās no kauliņiem

  2. Notīri ķiploka daiviņas, sagriez čili

  3. Izspied apelsīnu sulu

  4. Liec visu katlā, pievieno sulu, kas izspiesta no apelsīniem.

  5. Pieliec arī citas sastāvdaļas (pataupi vienīgi laimu).

  6. Liec uz lēnas uguns un vāri vismaz 20 minūtes.

  7. Pēc garšas pievieno laima sulu.

  8. Mērci sablenderē vai izspied caur sietu.





Aikāgaršo padoms!

Ja vēlies, lai mērce būtu skābāka, pievieno vairāk laima, bet ja gribi to asāku, – pievieno vēl čili.

Aprikožu čili mērce lieliski sader ar gaļas ēdieniem, kā arī ar baltās zivs fileju un wok pannā ceptiem dārzeņiem. Pievieno to kā piedevu pie maltītes un izbaudi eksotiskās garšas!


Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies