Aikāgaršo: Krēmīgais saules augļu pīrāgs

Sieviešuklubs.lv
Sieviešuklubs.lv 17. jūlijs 2014 00:00
3766

Piedāvāju izmēģināt oriģinālas vasarīgas receptes, kas neatstās Tevi vienaldzīgu.

Pagatavošana laiks: 50 min

Porcija: 6 cilvēkiem


Nepieciešams:


  • Smilšu mīkla – 300 g

  • Saldais krējums – 250 g

  • Brūnais cukurs – 100 g

  • Olas dzeltenums – 3 gab.

  • Saules augļi (plūmes, nektarīni, aprikozes, persiki) – ap 10 augļu




Pagatavošana:


  1. Uzsildi cepeškrāsni līdz 200o

  2. Plāni izrullētu mīklu ieklāj cepamajā formā un liec cepties uz 15 minūtēm

  3. Tajā laikā uzkarsē saldo krējumu ar vaniļu un cukuru

  4. Citā traukā sakul olas dzeltenumu un pārlej ar karstu saldo krējumu

  5. Samaisi un lej izceptajā smilšu mīklas pamatnē.

  6. Noskalo, attīri saules augļus un sagriez tos daiviņās, kārto virs krēma.

  7. Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160o C un liec cept pīrāgu. Cepšanas ilgums – vismaz 30 minūtes.



Aikāgaršo padoms!

Pasniedz ar ogu mērci vai svaigām piparmētrām. Šis pīrāgs labi garšo arī kopā ar skābo krējumu.



Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies