Ābolu pīrāgs

Autors: Marta Marta, 2015. gada 23. septembris, 23:28:44
Ābolu pīrāgs

Ābolu pīrāgs ir neatņemama rudens sastāvdaļa manās mājās. Esmu izmēģinājusi vairākas receptes, un šī ir izvēlēta kā garšīgākā. 

2 olas
1 glāze kefīra
0.5 glāze cukurs
2 glāzes milti
1,5 tēj.k soda vai cepamais pulveris
šķipsniņa vaniļas cukurs vai vaniļas esence
5-6 lieli āboli
 
* pus krūzīte skāba krējuma un 2 tējk. cukura pīrāga pārliešanai pašās beigās
 
Visas sastāvdaļas sajauc kopā, ieeļļo cepamo formu un lej mīklu formā. Pa virsu izkārto šķēlītēs sagrieztus ābolus (dažreiz es iejaucu ābolus arī mīklā). 
Cep 40min, 200 grādos. 
Kad pīrāgs jau ir cepies 30min, augšu pārlej ar sagatavoto krējumu un cukuru, un cep atlikušās 10min.
 
* Foto no personīgā arhīva

Konkurss - Rudens Sieviešu Klubā

 

20151008140647-14371.jpg

Zvaigzne ABC moto ir: “Labas grāmatas – gudrāki lasītāji!”.