Ābolu kūka Nr.1

LosOjosVerdes
LosOjosVerdes 23. septembris 2016 14:07
1451

Esmu izmēģinājusi daudz, daudz ābolu kūku recepšu. Jau gandrīz biju atmetusi ar roku, domādama, ka nekādu grezno kūku ar āboliem izcept nevar. Nē nu var, protams, sarežģītas un visādas tikai konditoru rokām pagatavojamas :), bet es gribēju tādu, kas ir izcepama pat ar vienkāršām mājsaimnieces prasmēm. Un tagad man tāda ir. Un ne tikai izcepama, bet noēdama pa vairākiem lāgiem :)

20160923140550-67316.jpg

Nepieciešams: kādi 4-6 lieli āboli

3 olas

125 g skābais krējums (var aizstāt ar bezpiedevu jogurtu)

100 g sviesta

150 g cukurs (var likt gan brūno, gan balto, gan tikai vienu)

Puse citrona sula

75 g milti

2 tējkarotes cepamais pulveris

Paciņa kanēļa cukura

Melnās šokolādes tāfelīte

Pagatavošana:

Sajauc miltus ar šķipsniņu sāls, cukuru, kanēļa cukuru, cepamo pulveri. Otrā traukā sakuļ olas, pielej izkausētu un atdzesētu sviestu, iemaisa krējumu. Sauso maisījumu palēnām ber olu/krējuma masā un maisa. Tad iejauc sasmalcinātu šokolādi. Es šokolādi sasmalcinu virtuves kombainā. Cits gabals būs lielāks, cits-mazāks. Iegūto maisījumu lej kūkas veidnē. Un pa virsu izkārto nomizotas, 2 vai 4 daļās sagrieztas ābolu pusītes, kas ar nazi vēl šķērsām pāri iegrieztas viscaur un pārlietas ar citrona sulu. Liek krāsnī uz 150-160 grādiem cepties. Apmēram 40 minūtes. Kad atdzisusi (ja var paciesties), griež gabaliņos un ēd kāru muti. Ļoooti garšīga, šokolādaina un grezna, manuprāt. Un kas man personīgi ļoti patīk-tai ir super maz miltu sastāvā!

20160923140309-52595.jpg

P.S. Ja āboli ieslīdējuši par dziļu mīklā, virsiņu var izrotāt ar citiem augļiem, kā, piemēram, nektarīnu un banāniem. Vai pārbērt ar pūdercukuru. Bet vispār āboliem nav "jānoslīkst" :)

P.P.S. Recepti biju pierakstījusi sen no kaut kāda žurnāla. No kāda, nezinu, -atsauces ielikt nevaru, bet paldies autoram!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
LosOjosVerdes 25. septembris 2016 23:00 hiperkeri

ar ko var aizvietot olas, miltus un pienu? Saprotu, ka to Tu ni un ni, Tad no kā gatavo tās plānās pankūkas?:$

hiperkeri 24. septembris 2016 08:32

tagad es siekalojos:D:D
Bāc, kā lai to visu aizvieto:D:D
nekas,nekas, par visu šo laiku,kamēr biju pazudusi, akumulēju visādas receptes un tagad man ir izdevies aizvietojot uztapināt plānās pankūkas;) Tas vismaz ir kaut kāds sākums:)

Linduchy 23. septembris 2016 20:30

Sajutu smaržu :P (Y)