Ābolu deserts no sērijas "Ja jums mājās nekā nav..."

VesmaSk
VesmaSk 28. septembris 2014 18:33
7023

Padalīšos ar ļoti vienkāršu, bet ļoti veselīgu un garšīgu saldo ēdienu. Ar šo desertu mani cienāja Vācijā. Saldais ēdiens ir ideāls ar to, ka tajā nav cukura, miltu un taukvielu, tas ir diētisks un lieliski izpalīdz, ja gribas kaut ko saldu.

Vajadzīgi būs saldskābi āboli, ap ½ glāze ūdens un krietna karote kanēļa.

Tātad, nomizojam ābolus un izņemam tiem serdes. Ābolus sagriežam nelielos gabalos, liekam katlā.

20140928182828-13051.jpg

Pielejam āboliem pusglāzi ūdens, lai tie nepiedeg.

20140928182854-31803.jpg

Vārām maisot, li āboli savārās vienmērīgi. Mūsu mērķis – lai āboli daļa savārās, bet daļa vēl paliek gabaliņos.

Gandrīz gatavs, bet vēl tomēr ne:

20140928182935-64327.jpg

Kad āboli pietiekami savārījušies, pieberam krietnu karoti kanēļa. Kanēlis pastiprinās ābolu saldumu, jo, kā jau pēc receptes redzat, šeit nav paredzēts likt cukuru.

20140928183053-29607.jpg

Kanēli izmaisām un vēl piegaršojam. Ja vēlamies kanēlīgāku, liekam vēl kanēli.

20140928183142-28456.jpg

Masu atdzesējam un, ja domāts uzglabāt ilgstoši, liekam kastītēs un saldējam. Pēcāk varam variēt – ēst kā saldējumu nedaudz atlaidinātu vai atkausēt līdz galam un taisīt desertu.

Desertu taisa tā: liek ābolu-kanēļa masu saldēdiena trauciņā, bet pa virsu uzber musli vai, kā manā gadījumā, ar cukuru sagtauzdētas auzu pārslas ( es pārslas apcepu uz sausas pannas, beigās pieberu nedaudz cukura un, kad tas sabrūnē, ņemu no uguns nost un maisu, kamēr pārslas atdzisušas un kraukšķīgas). Un viss, kārums gatavs.

20140928183322-55873.jpg

Labu apetīti!

 

Blogo Sieviešu klubā un laimē jaunos Timotei šampūnus

Autors neiebilst, ja viņa publicētais materiāls portālā Sieviešu Klubs, bez iepriekšējas saskaņošanas ,tiek ievietots citos informācijas avotos ar hipersaiti uz viņa oriģinālo materiālu.
Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies
mazaa raganina 30. septembris 2014 20:17

Šodien vārīju, bet pieberot kanēli sabojāju visu garšu.Man kanēlis garšo, bet kaut kas nesanāca un ābolu biezenis bija nebaudāms.