A ko Tu ēd vispār??-A visu ko šito!
Čau visapkārt!
Jaunākā atklāsme, lai man piedod diētotāji, ka es pa diviem mēnešiem atkal esmu pazaudējusi pāris kāgā no sevis. un reāli man vairs nav,ko mest nost.
Filtrēju atpakaļ,nu ko es tādu nepareizi daru?
Bet varbūt,ko ,tieši otrādi,es daru pareizi?
Dēļ entajām alerģijām aizgāju beidzot pie speciālista
1)par šo lietu izrunāju ar ārstu. Respektīvi,kā jau kaulu kambarim, ieteica vienmēr ēst silti pagatavotu ēdienu.
2)tā kā man ir vielmaiņa kā 12gadniekam (hmm,pat vēl nav bijusi pubertāte. Tas izskaidro,kāpēc mana patiesā pubertāte velkas līdz stulbumam gara un tikai tagad dēļ dažu ēdienu grupu izslēgšanas es spēju to kontrolēt) , tad man ir jāēd teju katras 2-3 stundas, lai sevi nodrošinātu ar enerģiju.
2)tā nu iegādājos ēdiena termosu. Ik pa laikam pirku dažāda rakstura pavārgrāmatas ,lai gūtu iedvesmu. Nu patīk man tās Signes Meirānes grāmatas,patīk!
3)katru dienu pirms darba apēdu kārtīgas brokastis,pirmās pusdienas un pagatavoju vēl 2 maltītes (silto un saldo) darbam un tā jau var pieklājīgi izvilkt līdz vakariņām.
Es jau tik bieži ēdu,ka mani kolēģi jau ir pasmaidījuši- atkal viņa ēd,taču ir arī labi komentāri- ko esmu atkal sataisījusi. Komentāri par to,cik tas viss dārgi sanāk, arī ir bijuši. Taču,ja ņem vērā, ka mana barība ir pilna antioksidantiem, viegli sagremojās (jo pārsvarā es darbojos uz ogļhidrātiem- salāti,augļi, dārzeņi visa pamatā,graudaugi un,ja gribas, pupas,gaļa,zivs,cietais siers.)
Te nu viss tas,ko esmu izgudrojusi, aizvietojot visas tradicionālās receptes ar alternatīvām-
Krutā brokastputra- vienkārši pārlej auzas ar mandeļu pienu, pieber ogas, ja gribi,pieliec medu vai brūno cukuru un pacep cepeškrāsnī,līdz parādās karamele. Eu,laikam atkal būs jāuztaisa, šī man ir jau `veca ` recepte.
persiku daiviņas rīspapīrā ar piparmētrām, var ēst ar kausētu šokolādi vai bez.
Man,protams,patīk ar. To vācu melno,pie bezglutēna nodaļas. Tur ir tāda milzīga tāfele (Rimi veicītī) zem 3 eiro. pietiek daudzām izēšanām,kausēšanām,masēšanām un sazin vēl kam:D
Rīsu putra(ak,kā skolā man tādas rrrrriebās)(tagad gan neriebjas. acīmredzot,pareizo recepti vajadzēja) ar ogu mērci. Rīsi+kokospiens+vaniļa+citrona miziņa ar atkausētiem,savārītiem vasaras labumiem. Virsū kokosriekstu skaidiņas man dikti patīk.
Uznāca kāre pēc ceptiem āboliem. Āber , tos nevar!
Cepu persikus. Sanāca makten labi.
Auzu+zemesriekstu sviesta+linsēklu+riekstu un augļu bumbas kā cepumi. Baigi feina štelle.
Normālas brokastis- putra ar kokosu, čia sēklām un raw kūka- apakšā rieksti ar datelēm, pildījumā avokado ar vaniļu,virsū persiks. Baaaaaigi laaaaabi:)
Kūka numur divi- atkal, dateles ar riekstiem apakšā, virsū kokospiens ar izmērcētiem indijas riekstiem sablenderēts,ar vaniļu un citronmizu. Jeeeees. Garšo kā biezpienkūka.
Man patika. Žēl,ka tik īsi...
Krutā kūka!
Tas pats `biezpienkrēms` ar auzu cepumiem kūkas formā:) Ar daudz avenēm un vienīgajiem zefīriņiem,kurus es drīkstu ēst. Ak . Arī šis mirklis bija par īsu,palika tikai bilde.
Mans meistarstiķis- kraukšķīgās plānās pankūkas.
Garšo kā pankūkas,tikai ar kraukšķīgām maliņām.
Linsēklas samaisa ar karstu ūdeni,līdz veidojas ķīselis, pieliek bezglutēna miltu maisījumu(juhuuu,Rimī tāds IR) un atšķaida ar mandeļu pienu. sanāk baigi labās pankūkas. Cepu kokosriekstu eļļā , ideāli. IdeJāli.
un tad vēl tapa rudenīgas piedevas...
Ķirbju pankūkām!
Tās,pagaidām,ir visvisgaršīgākās pankūkas,kādas sanākušas. Tajos ķirbjos tomēr kaut kas ir.
Un te mans parastais ēdiens, kas tikai pārizgudrots, pateicoties vienai otrai guru- pasta ar krēmīgo ķirbīšu mērci 2 variantos. Kaut kas tamlīdzīgs,kā arī krēmzupas, man parasti dodas līdzi uz darbu.
Saldajā man parasti ir auzu krējums,samaisīts ar čia un linsēklām,kam viscauri ir ogas ar ogām pa virsu:D:)
Nu Tu gan pateici !!!
Izvirtīgi! Bet man prieks, ka spēj savu ēdienkarti izplest un pacelt spārnos!