"Uzkaujamies ar baklažāniem"

Linduchy
Linduchy 22. augusts 2016 18:51
1146

Hei, hei! Nu "dikti sen" nav bijusi neviena svaiga recepte no manis :D :D :D

Šoreiz manā virtuvē tapa ēdiens ar nosaukumu "Uzkaujamies ar baklažāniem" :D Patiesībā, kaujas nebija, bet baklažāni gan cieta - karstumā uz pannas :D

Tad nu tā, sastāvdaļas:

  • 1 baklažāns
  • 1 paprika
  • 1 tomāts
  • 1 baltais sīpols
  • Santa Maria garšvielu Vidusjūras maisījums
  • dilles
  • eļļa

Pagatavošana ir ātra un viegla. Šo gardo ņammu varēs pagatavot pat tāda virtuves saimniece, kura nekad un neko nav gatavojusi pie plīts :D

Baklažānu sagriež pusripiņās/mēnestiņos vai kā nu labpatīkas saukt šo pusapaļo formu. Uz pannas nedaudz uzkarsē eļļu. Un liek baklažānus viegli apcepties. Nebrīnies, ka baklažāni baigi ātri uzsūc sevī visu eļļu (tāpēc izmanto labu eļļu ;)). Pievieno klāt sagrieztu šķēlītēs papriku, tomātu un sīpolgredzenus. Uzliec pannai vāku un ļauj nedaudz pasautēties. Tad pievieno garšvielas, visu kārtīgi samaisi un ļauj vēl pasautēties zem vāka. Pasniedzot pārkaisi ar sakapātām dillēm. Klāt ideāli garšos apgrauzdēta baltmaize. Ja ievēro diētu, tad nekādas baltmaizes :D Ja neievēro diētu, tad šim gardajam baklažānu brīnumam vari pievienot nedaudz šķiņķa vai sieru.

Lai labi garšo!

Lai komentētu, nepieciešams autorizēties Reģistrējies